Newsroom

Newsroom

Υποψήφιοι, παραμένοντες ή όχι; Αποφασίζουν οι "53"

Τις προθέσεις τους αναμένεται να δείξουν τα στελέχη της λεγόμενης ομάδας των "53" στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όσων διαμόρφωσαν το προηγούμενο διάστημα μια διακριτή στάση ανάμεσα στους προεδρικούς και την Αριστερή Πλατφόρμα. Η συμπλήρωση των λιστών υποψηφίων βουλευτών του κόμματος τους αναγκάζει να λάβουν γρήγορα αποφάσεις. 

syriza 105

Τις προθέσεις τους αναμένεται να δείξουν τα στελέχη της λεγόμενης ομάδας των “53” στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όσων διαμόρφωσαν το προηγούμενο διάστημα μια διακριτή στάση ανάμεσα στους προεδρικούς και την Αριστερή Πλατφόρμα. Η συμπλήρωση των λιστών υποψηφίων βουλευτών του κόμματος τους αναγκάζει να λάβουν γρήγορα αποφάσεις. 

Σε γενικές γραμμές, οι «53», που ανήκαν έως τώρα στην πλειοψηφία, βρίσκονται μπροστά σε 4 απόψεις

-να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας κανονικά στα ψηφοδέλτια και δίνοντας την πολιτική μάχη. Την άποψη αυτή εκφράζουν πολλά στελέχη, ανάμεσα στα οποία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αρκετοί υπουργοί.
-να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην είναι υποψήφιοι. Την άποψη αυτή ουσιαστικά εξέφρασε ο Τάσος Κορωνάκης στο κείμενο της παραίτησής του, ενώ σε αυτή την γραμμή φέρονται να κινούνται η Ηρώ Διώτη και οι Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.
-να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
-να μετακινηθούν στην Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μειοψηφία των στελεχών προκρίνουν αυτή την εκδοχή.

ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ, eurokinissi

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…