Newsroom

Newsroom

Ντάισελμπλουμ: Ομάδα εργασίας για πρόγραμμα γέφυρα – Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία για το πρόγραμμα – γέφυρα έως την Τετάρτη. Ο πρόεδρος του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι «συζητήσαμε τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης - γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα». 

2332388 0

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία για το πρόγραμμα – γέφυρα έως την Τετάρτη. Ο πρόεδρος του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι «συζητήσαμε τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης – γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα». 

Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι ο χρόνος πιέζει και ότι πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα. Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι η τεχνική ομάδα και το Euro Working Group θα εξετάσουν τις δυνατότητες για το πρόγραμμα – γέφυρα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας.

«Ελπίζουμε έως την Τετάρτη να βρούμε τη χρυσή τομή. Πιθανότητα θα γίνει και νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με έναν αξιόπιστο τρόπο, αναφερόμενος στις διεργασίες των προηγούμενων ημερών. Τόνισε ότι απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σχετικά με την Ελλάδα.

«Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με αξιόπιστο τρόπο» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε».

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι «αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια».

Τέλος, είπε: «Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες», αναφερόμενος στο ζήτημα του νέου προγράμματος βοήθειας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…