Unesco: "Τεράστια απώλεια για την ανθρωπότητα" τυχόν καταστροφή της Παλμύρα από τους τζιχαντιστές

Η καταστροφή της αρχαίας πόλης της Παλμύρα, την οποία κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, θα ήταν "τεράστια απώλεια για την ανθρωπότητα", δήλωσε την Πέμπτη η διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της διεθνούς οργάνωσης.

unesco palmyra

Η καταστροφή της αρχαίας πόλης της Παλμύρα, την οποία κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, θα ήταν “τεράστια απώλεια για την ανθρωπότητα”, δήλωσε την Πέμπτη η διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της διεθνούς οργάνωσης.

“Η Παλμύρα είναι ο τόπος μιας εξαιρετικής παγκόσμιας κληρονομιάς μέσα στην έρημο και, οποιαδήποτε καταστροφή στην αρχαία πόλη θα ήταν όχι μόνο έγκλημα πολέμου αλλά τεράστια απώλεια για την ανθρωπότητα”, υπογράμμισε η κα. Μπόκοβα, η οποία επανέλαβε την έκκλησή της για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. “Πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας και όλοι οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ηγέτες να απευθύνουν έκκληση για να αποφευχθεί η καταστροφή αυτή”.

“Και εν τέλει, αυτή είναι η κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού” που “ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”, υπογράμμισε η διευθύντρια της Unesco. “Αυτό που μας λέει η Παλμύρα, είναι ότι όλοι οι πολιτισμοί επηρεάζουν ο ένας τον άλλο, όλοι οι πολιτισμοί εμπλουτίζονται αμοιβαία”.

Η Παλμύρα στο χάρτη της Συρίας


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…