Newsroom

Newsroom

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί η UNESCO για τις βαρβαρότητες των Τζιχαντιστών (βίντεο)

εικόνες καταστροφής ανεκτίμητης

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες καταστροφής ανεκτίμητης αξίας αρχαιοτήτων από Τζιχαντιστές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διευθύντριας της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, πρέπει να υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να εξετάσει την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ιράκ έπειτα από τον τελευταίο βανδαλισμό των μαχητών του ΙΚ.

«Αυτή η επίθεση είναι κάτι περισσότερο από πολιτιστική τραγωδία -είναι, επίσης, θέμα ασφαλείας καθώς τροφοδοτεί τον σεχταρισμό, τον βίαιο εξτρεμισμό και τις συγκρούσεις στο Ιράκ», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κυμάνθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κατήγγειλε τη βαρβαρότητα των καταστροφών προϊσλαμικών έργων τέχνης.

«Η βαρβαρότητα πλήττει τα πρόσωπα, την Ιστορία, τις μνήμες, τον πολιτισμό. Αυτό που θέλουν να κάνουν οι τρομοκράτες είναι να καταστρέψουν ό,τι συνιστά την ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν, επίσης, αρχαιολόγοι, καθώς και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Αραβικού Κόσμου στο Παρίσι και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Τζακ Λανγκ, σύμφωνα με τον οποίο η καταστροφή των πολιτιστικών και θρησκευτικών αγαθών στη Μοσούλη συνιστά «χιτλερικό φασισμό».

Δείτε  το βίντεο

 

 

 

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά