Newsroom

Newsroom

1000 οικογένειες Ασσύριων εγκαταλείπουν τις εστίες τους υπό το φόβο του Ι.Κ

Χιλιάδες Ασσύριοι χριστιανοί εγκαταλείπουν τις κοινότητές τους στα βορειοανατολικά της χώρας ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι φόβοι για την τύχη των…

718823 des chretiens assyriens originaires de syrie d irak et du liban assistent a la messe de noel a beyro

Χιλιάδες Ασσύριοι χριστιανοί εγκαταλείπουν τις κοινότητές τους στα βορειοανατολικά της χώρας ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι φόβοι για την τύχη των δεκάδων χριστιανών που έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Το Ασσυριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Σουηδία εκτιμά πως πρόκειται για περίπου 1.000 οικογένειες, δηλαδή περίπου 5.000 άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την Δευτέρα και έχουν καταφύγει στην πόλη Χασάκα και το Καμισλί.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 90 Ασσύριοι χριστιανοί έχουν απαχθεί από χωριά της επαρχίας Χασάκα. Η  απαγωγή  συνέπεσε με τις επιχειρήσεις που διεξάγουν στην ίδια περιοχή οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών.Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ανεβάζει τον αριθμό των ομήρων στους 150.

Αντίπαλο δέος στο πεδίο της μάχης ενάντια στο Ι.Κ είναι οι Κούρδοι της Συρίας που εξαπέλυσαν την ίδια στιγμή μεγάλη επίθεση κατά των τζιχαντιστών στα βορειοανατολικά, αποκόπτοντας μία από τις οδούς ανεφοδιασμού τους από το Ιράκ.

Φωτογραφία από το AFP

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…