Newsroom

Newsroom

Washington Post: Θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Αύξηση στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης βλέπει η Washngton Post, η οποία έχει εκτενές ρεπορτάζ για την…

Αύξηση στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης βλέπει η Washngton Post, η οποία έχει εκτενές ρεπορτάζ για την “έκρηξη” των αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται ως πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, φιλοξενεί δηλώσεις της ομάδας «Κλίμακα» και του επικεφαλής ψυχολόγου του οργανισμού Αρη Βιολατζή. Η «Κλίμακα» επισημαίνει, πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα. Ο επικεφαλής της «Κλίμακας» μάλιστα, υποστηρίζει πως οι άνδρες αυτοκτονούν στον τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, με το 43% των συνολικών περιπτώσεων να αφορούν άνεργους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, οφείλονται σε απαγχονισμούς, αυτοπυροβολισμούς, άλματα στο κενό και δηλητηριασμούς.

Η «Κλίμακα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή αύξηση των αυτοκτονιών και ζητά την κυβερνητική αρωγή για να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο επισημαίνει η Washington Post, η οποία κλείνει το δημοσίευμα παραθέτοντας τις δηλώσεις του κ. Βιολατζή: «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια ”τράπεζα” ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Βιολατζής.

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

astynomikos 1

Εξοργιστικό: Αστυνομικοί τον τραμπούκισαν και τον συνέλαβαν γιατί έβγαζε βίντεο με το κινητό του! (video)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας βλέπει το φως το δημοσιότητας, καθώς άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν…

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

παπακω κατρακειο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Το θέατρο γέμισε με παλαιστινιακές σημαιες και ο κόσμος φώναζε «Λευτεριά στη Παλαιστίνη».