Κέρι: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε την εξάπλωση του "κακού" από το Ισλαμικό Κράτος

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση του «κακού» από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών των…

kerry 2

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση του «κακού» από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι από το Ιράκ.

Διαβεβαίωσε, ακόμα, πως η χώρα του θα βρίσκεται δίπλα στους Ιρακινούς στο ζήτημα της αντιμετώπισης της απειλής του Ισλαμικού Κράτους και σημείωσε πως το Ιράκ χρειάζεται μια κεντρική κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς που να οδηγήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας εναντίον των Ισλαμιστών μαχητών.

Κατά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, ο Τζον Κέρι χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος τη «μεγαλύτερη απειλή» που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Ιράκ, ενώ επισήμανε πως θα υπάρξει ένα παγκόσμιο σχέδιο για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, όμως η νέα κυβέρνηση του Ιράκ θα πρέπει να είναι η «μηχανή» αυτής της μάχης, πρόσθεσε.

«Όλοι έχουμε συμφέρον στην υποστήριξη της νέας κυβέρνησης του Ιράκ σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίσταση», τόνισε ο Τζον Κέρι.

«Η συμμαχία που βρίσκεται στην καρδιά της παγκόσμιας στρατηγικής μας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να βαθαίνει όσο περνά ο καιρός», προσθεσε.

«Κι αυτό γιατί οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος απλώς δεν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν άπραγοι ενώ το κακό του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπλώνεται», κατέληξε.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.