Λεμεσός: Αντιφασιστική πορεία μετά το ρατσιστικό πογκρόμ – «Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»

Το δικό τους μήνυμα στέλνουν σήμερα εκατοντάδες Κύπριοι αντιφασίστες και δηλώνουν «παρών» μετά το χθεσινό ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον μεταναστών.

lemesos

Η διαμαρτυρία ονομάζεται «Πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ» και έρχεται μετά τα έκτροπα που προηγήθηκαν και τις άγριες επιθέσεις που δέχτηκαν οικογένειες μεταναστών και αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Στους δρόμους βγήκαν το Σάββατο πολίτες της Κύπρου, στη Λεμεσό, σε μια προσπάθεια να στείλουν μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία.

Το βράδυ της Παρασκευής αποτέλεσε μια νύχτα τρόμου στην Κύπρο, καθώς φασίστες προχώρησαν σε ρατσιστικό πογκρόμ κατά μεταναστών στο πλαίσιο ρατσιστικής συγκέντρωσης. Δεκάδες μετανάστες της περιοχής δέχθηκαν επίθεση με ξύλα και λοστούς, ενώ οι ακροδεξιοί έκαναν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, σμπαραλιάζοντας καταστήματα, καίγοντας αυτοκίνητα και τραυματίζοντας ανθρώπους.

Σύμφωνα με το sigmalive, μέχρι στιγμής, η Αστυνομία προχώρησε σε 13 συνολικά συλλήψεις σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στη Λεμεσό, μεταξύ αυτών και το πρόσωπο που θεωρείται ο διοργανωτής της πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό και τα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στη Χλώρακα. Πέντε άτομα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση.

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

irakleio aeroplano

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…