Λίβανος: Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι σε καταυλισμό μετά από συγκρούσεις με ισλαμιστές

Αδέσποτες σφαίρες προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες στη Σαΐντα ενώ οβίδες εξερράγησαν γύρω από τον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες.

palaistini 3 1

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος της Φάταχ, της κυριότερης παλαιστινιακής οργάνωσης, και τέσσερις «σύντροφοί» του έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο (29/7), ανεβάζοντας στους έξι τους νεκρούς από τις συγκρούσεις μεταξύ της Φάταχ και ισλαμιστικών οργανώσεων στον μεγαλύτερο παλαιστινιακό, προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου.

Μια παλαιστινιακή πηγή εντός του καταυλισμού ανέφερε, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της, ότι τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή συγκρούστηκαν υποστηρικτές της Φάταχ, του κινήματος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, με μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων. Ένας «ισλαμιστής της ομάδας Αλ Σαμπάμπ αλ Μούσλιμ» σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας από τους αρχηγούς της, τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το επίσημο πρακτορείο του Λιβάνου ΑΝΙ μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι έξι και οι τραυματίες περισσότεροι από 30, κάνοντας λόγο για «προσωρινό απολογισμό».

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…