Ράπισμα από τη Le Monde σε Μητσοτάκη για προσφυγικό

Η Γαλλική Le Monde αναφέρεται στο προσφυγικό και απεικονίζει μια φιλόξενη πρωτεύουσα για τους μετανάστες, πριν όμως την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

1315ef9 24799 yanid9

Σε ένα άκρως αποκαλυτπικό άρθρο προχώρησε η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφορικά με το προσφυγικό και τη διαφορετική αντιμετώπιση των μεταναστών στην Αθήνα, πριν αλλά και μετά την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η Le Monde η εκλογή του συντηρητικού πρωθυπουργού αντανακλά μια νέα πραγματικότητα, καθώς πριν αναλάβει την εξουσία, ήδη το 2015-2016, άνθησαν στην Ελλάδα κινήματα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και προσέλκυσαν χιλιάδες διεθνείς εθελοντές.

 

Εκείνη την εποχή περισσότεροι από 800.000 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, αποβιβάστηκαν σε νησιά του Αιγαίου και συχνά βρίσκονταν στην Αθήνα, χωρίς καμία δομή να μπορεί να τους φιλοξενήσει.

Οι πρόσφυγες στοχοποιήθηκαν

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η αλλαγή πολιτικής αποτυπώθηκε με σαφήνεια , όταν στα τέλη Αυγούστου 2019, η αστυνομία ξεκίνησε μια σκούπα… για να διώξει βίαια οικογένειες για να στεγαστούν σε καταυλισμούς έξω από την πόλη.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…