Ρουπακιώτης για κόμμα Κασιδιάρη: Πνιγηρές μεθοδεύσεις και ευτελισμός θεσμών

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης γράφει για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αμφισβητούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

4844670 1296x864 1

Με αφορμή το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί μετά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης (που τροφοδοτούν την ακροδεξιά), ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης επισημαίνει τους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και το καθήκον που είχε ο κ. Τζανερίκος να τους επισημάνει.

Ειδικότερα, σε άρθρο του στο news247, ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρει:

Ι. Ηψήφιση από την Κυβέρνηση- με τη στήριξη και του τρίτου κόμματος της Βουλής- της πρόσφατης διάταξης, που αφορούσε στον εκλογικό αποκλεισμό καταδικασμένων στελεχών της Χ.Α. ήταν σκόπιμα ελλιπής. Επεδίωκε με τη διάταξη αυτή η Κυβέρνηση να αποκλείσει τον Ηλ. Κασιδιάρη, ενδεχομένως και άλλους της ιδίας κατηγορίας, και να μείνουν έτσι ελεύθεροι κατά την προσδοκία της οι ψηφοφόροι του υπερδεξιού – νεοναζιστικού αυτού χώρου.

Δεν δέχτηκε τις εισηγήσεις συνταγματολόγων και άλλων νομικών, έτσι ώστε να προσθέσει, πέραν όσων αναφέρει στη διάταξη που ψήφισε, τον αποκλεισμό από τις εκλογές των καταδικασμένων, έστω και στον πρώτο βαθμό, και με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή.

Ούτε δέχτηκε τη συναίνεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις προτάσεις των συνταγματολόγων και τη σαφή πρότασή του να κριθεί ως αιτία εκλογικού αποκλεισμού η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 187 και 187Α Π.Κ. για την καταπολέμηση των νεοναζιστικών – νεοφασιστικών και ρατσιστικών μορφωμάτων.

ΙΙ. Ωστόσο ακόμη και μετά την μεθόδευση της ίδρυσης νέου κόμματος με υποψήφιο βουλευτή τον Ηλ. Κασιδιάρη, η Κυβέρνηση δεν δέχεται να προσθέσει στη διάταξη που ψήφισε τον αποκλεισμό των καταδικασμένων για στυγερές εγκληματικές πράξεις νεοναζιστών με την ιδιότητα των υποψηφίων βουλευτών, αλλά επιχειρεί ευκαιριακά να αλλάξει την πάγια οργάνωση μέρους του δικαστικού συστήματος με την αλλοίωση της σύνθεσης του Α΄ Τμήματος του Α.Π..

Αδιαφορεί έτσι η Κυβέρνηση -για μία εξάλλου φορά -για τις συνέπειες της ποδηγέτησης του δικαστικού σώματος, αλλά και για το ενδεχόμενο να κριθεί το ζήτημα αυτό αρνητικά για την Ελλάδα από το ΕΔΔΑ.

Πάνω απ’ όλα, σαν να αδιαφορεί η Κυβέρνηση για την οξυμένη αντιμετώπιση– εν όψει εκλογών – που θα προκληθεί για την ενέργειά της αυτή από τον χώρο της άκρας υπερδεξιάς.

ΙΙΙ. Η αύξηση των μελών ενός δικαστικού σχηματισμού κάθε άλλο παρά αποτελεί και εγγύηση για την επίτευξη αξιόπιστου αποτελέσματος (π.χ. υπόθεση funds), επιπλέον δε στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον αιφνιδιαστικό τρόπο που ενήργησε η Κυβέρνηση, σαν να υποδηλώνει ότι γνωρίζει τι θα ψηφίσει ένας προς έναν οι δικαστές του Α΄ Τμήματος Α.Π.. Η ανεξαρτησία, δηλαδή, της δικαιοσύνης σε απαρασάλευτη λειτουργία….

ΙV. Ο Αντιπρόεδρος του ΑΠ. Χ. Τζανερίκος και ανεξάρτητα από τους βαθύτερους λόγους, που προκάλεσαν τη στάση του αυτή και «αποκαλύπτονται συμπτωματικώς τώρα»- δεν δικαιούταν απλώς, αλλά και υποχρεούταν να επισημάνει τη βίαιη ανατροπή που επιχειρεί η Κυβέρνηση πάγιων ρυθμίσεων στο οργανωτικό πλαίσιο του Α.Π., εφόσον μάλιστα αυτός δεν διαπραγματεύτηκε το περιεχόμενο της απόφασης που θα εξέδιδε το Α΄ Τμήμα του δικαστηρίου κατά την ιδιότυπη και στερούμενη από τη δυνατότητα διεξαγωγής αποδείξεων διαδικασία.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι μάλιστα κατοχυρωμένο το δικαίωμα αυτό των δικαστών.

IV. Το λυπηρό – και ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι όλα αυτά – και πριν από αυτά- γίνονται χωρίς την αντίδραση, όπως θα αναμενόταν, των ίδιων των φορέων της συλλογικής έκφρασης των δικαστών: Των δικαστικών ενώσεων. Εμείς, ωστόσο, δεν παύουμε να αναμένουμε.

Πηγή: News247

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

418772443 18022281412941275 8315185596764891479 n

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Άδωνις

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

«Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», φώναζε στους υγειονομικούς ο μαινόμενος…