Newsroom

Newsroom

Κύπρος – Εκλογές: Πρωτιά Χριστοδουλίδη

Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 32.04% (127.305 ψήφους) και Ανδρέας Μαυρογιάννης με ποσοστό 29.60% (117.627 ψήφους) ήταν αυτοί που έκοψαν το νήμα και πάνε στον δεύτερο γύρο

sigma

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι, τελικώς, οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπενθυμίζεται πως είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών από την 1η Μαρτίου του 2018 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2022.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, από την άλλη μεριά, υπενθυμίζεται πως είχε διατελέσει την τελευταία δεκαετία βασικός διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.

Ο Β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου. Εκτός β’ γύρου έμεινε Αβέρωφ Νεοφύτου με 26,11%. πράγμα που σηματοδοτεί εξελίξεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ήδη από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ορίστηκε συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

 

Σε σύνολο 561.273 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ψήφισαν 404.403 (72.05%). Η αποχή ανήλθε στο 27.95% (156.870 ψήφους).  Ο Β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά