Newsroom

Newsroom

Νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της μητέρας

Δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας από δόλο από την προανακριτική δικογραφία, σύμφωνα με τον Αντώνη Μπιδέρη

Clipboard01 1

Πουθενά από την προανακριτική δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας από δόλο για την 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας, Αντώνη Μπιδέρη.

“Έχουμε μιλήσει με τη γυναίκα στο κρατητήριο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, και λέω του συμβάντος και όχι των πράξεών της, γιατί πουθενά από την προανακριτική δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας του ΠΚ 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο“, ανέφερε ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τη γυναίκα μετά την πράξη της να πήγε σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. “Η γυναίκα αυτή, μετά την πράξη της, όποια κι αν ήταν αυτή, πήγ και απομονώθηκε κάπου που θα μπορούσε να ήταν και μία σπηλιά, κάπου που δεν ήθελε να έχει τους οικείους της”, τόνισε.

Όσον αφορά στον καταλογισμό και την ψυχική κατάσταση της γυναίκας, ο δικηγόρος της ανέφερε: “Σήμερα θα βάλουμε το χέρι βαθιά στη δικογραφία και θα ερευνήσουμε το αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε-δώσε με ψυχιατρικές κλινικές, πώς ήταν αυτό το πάρε-δώσε, αν ήταν με εισαγγελική εντολή και ποια ήταν η έκβαση της εισαγγελικής εντολής”.

Ο κ. Μπιδέρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς όπως είπε θα πρέπει να ερευνηθεί κατά πόσον ήταν σε θέση να αντιληφθεί τις συνέπειες της πράξης ή της παράλειψής της, και άρα αν μπορεί να της καταλογιστεί το έγκλημα.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…

Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης – Αναφορές για τραυματίες (video)

ρψσια

Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης – Αναφορές για τραυματίες (video)

Πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.