Newsroom

Newsroom

«Ενοίκια στα Ύψη» – Ένα χιουμοριστικό βίντεο με stand-up comedians για την κατάσταση σήμερα

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή δημοσιεύει ένα mockumentary βίντεο για το ζήτημα των ενοικίων στην Ελλάδα, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι stand-up comedians Γιώργος Αλεβίζος, Έμιλυ Ντάνου, Billy G και Δημήτρης Παλλιγκίνης.

ενοικια υψη

Με τον δικό τους, ξεχωριστό, τρόπο οι δημιουργοί του βίντεο αποτυπώνουν με χιούμορ την προβληματική κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες χιλιάδες ενοικιάστριες και ενοικιαστές, την αναντιστοιχία μισθών και ενοικίων, τις επιπτώσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης και την απουσία επαρκών κοινωνικών πολιτικών για τη στέγαση.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βίντεοΈνας μαχητικός και ενθουσιώδης δημοσιογράφος αποφασίζει να ρίξει φως στο θέμα των ενοικίων στην Ελλάδα. Γι’ αυτόν τα πάντα είναι το ρεπορτάζ και σε αυτή την προσπάθεια του, είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα πάντα – σίγουρα παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Ερευνώντας το θέμα, ζητάει τη γνώμη μιας εργαζόμενης ενοικιάστριας σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας, ενός ιδιοκτήτη σπιτιού προς ενοικίαση και ενός ιδιοκτήτη εταιρείας real estate. Συμπίπτουν οι απόψεις τους; Spoiler alert: Ούτε κατά διάνοια.

Λίγα λόγια για τους/τις πρωταγωνιστές/τριεςΓιώργος ΑλεβίζοςΞεκίνησε ν΄ ασχολείται με το stand-up comedy το 2018. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα, μπαρ, comedy clubs. Συμμετείχε στα κωμικά ένθετα «Έχετε 5 λεπτά?» Στο Κόκκινο 105,5, καθώς και στην εκπομπή Beeratakes στο Youtube.Billy GΖει και εργάζεται στην Αθήνα ως κωμικός, ηχολήπτης, μοντέρ. Κάνει stand-up comedy από το 2018, ξεκινώντας απ΄ τα open mics και συνεχίζοντας σε πολλές παραστάσεις στα κωμικά στέκια της πόλης. Είναι επίσης σκληροπυρηνικός φαν του podcast “Δευτέρα με Μιζέρια” του οποίου τυχαίνει να είναι και δημιουργός. Συμμετείχε στην εκπομπή Beeratakes στο Youtube.Δημήτρης ΠαλλιγκίνηςΕίναι 25 ετών, απόφοιτος της Πληροφορικής ΕΚΠΑ και ασχολείται με το stand-up comedy από το 2018. Έχει παίξει σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει στο Mic Drop Comedy Club. Είναι δημιουργός του podcast «Κακά τα ψέματα» για το Basketball Guru.Έμιλυ ΝτάνουΞεκίνησε να ασχολείται με το Stand Up Comedy ως φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έκανε τα πρώτα της βήματα στην κωμωδία. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μένει πλέον στην Αθήνα και θα τη βρείτε ως συμμετέχουσα σε πάρα πολλές από τις παραστάσεις που διοργανώνονται σε θέατρα και μαγαζιά της πόλης.

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

418772443 18022281412941275 8315185596764891479 n

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Άδωνις

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

«Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», φώναζε στους υγειονομικούς ο μαινόμενος…

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…