Τον πήρανε χαμπάρι ως τη Μαδαγασκάρη

Εάν είσαι αθώος τα πράγματα είναι πανεύκολα – απαντάς. Τρίβεις στο πρόσωπο των αντιπάλων σου, την Αλήθεια. Δίχως να διαβάζεις, έντρομος, τα «σκονάκια». Δίχως να κάνεις σαρδάμ και να ξεροκαταπίνεις.

My project 1 4

Πέσανε όλοι, μα όλοι από τα σύννεφα! Ξανά! Πέσανε από τα σύννεφα, επειδή ο Μητσοτάκης την.. έκανε από την Βουλή με ελαφρά πηδηματάκια. Του ‘χε πει νωρίτερα ο Τσίπρας «Ιδού η Ρόδος…», προκαλώντας τον να δώσει απαντήσεις σαφείς για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Κι ο Μητσοτάκης, που δεν αφήνει τίποτε(;) αναπάντητο, απλώς συμπλήρωσε «το πήδημα» στη ρήση, στην πληθυντική, χαϊδευτική της προέκταση, φεύγοντας σβέλτα από την αίθουσα της ολομέλειας. «Το έβαλε στα πόδια», γράφει η «Δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδό της, «Το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει», ο τίτλος της «Αυγής». Η Εφημερίδα των Συντακτών, κάνει λόγο για «Συντριβή και άτακτη φυγή».

Στ’ αλήθεια τώρα: Περίμενε κάποιος να δώσει σαφείς απαντήσεις ο Μητσοτάκης σε όλα αυτά που τον βαραίνουν – και προσωπικά – για το μέγα, καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών;

Σε αυτές τις περιπτώσεις εάν είσαι αθώος τα πράγματα είναι πανεύκολα – απαντάς. Τρίβεις στο πρόσωπο των αντιπάλων σου, την Αλήθεια. Δίχως να διαβάζεις, έντρομος, τα «σκονάκια». Δίχως να κάνεις σαρδάμ και να ξεροκαταπίνεις.

Εάν όμως δεν είσαι, δεν αισθάνεσαι και τόσο… αθώος; Χμ, τότε κοιτάς πώς να την κάνεις. Με ελαφρά. Και δυστυχώς (για εσένα), χίλιοι Γκρίνμπεργκ δε μπορούν να σε προστατεύσουν – η γλώσσα του σώματος στα ζόρικα, στα δύσκολα, είναι γλωσσού. Κι αυτό το ξέρει όλη η… Ουάσινγκτον.

Μη ξεχνάς όμως! Ιστορικά η Δεξιά το ‘χει με το φευγιό. Ειδικά, όταν απέναντί της βρίσκονται οι κανόνες, οι θεσμοί, ό,τι διέπει την λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας. Στα δύσκολα πάντα την έκανε. Με ελαφρά. Πανικόβλητη.

Όχι όμως! Ο Μητσοτάκης δεν ήταν ο πρώτος που την έκανε. Την είχε κάνει νωρίτερα, όχι και τόσα πολλά χρόνια πιρν – για άλλους λόγους – μια κρύα, ηλιόλουστη μέρα του Γενάρη του 2015 και ο Αντώνης Σαμαράς. Από το Μαξίμου. Πριν σκάσει μύτη εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών της 25ης Γενάρη, ως νέος πρωθυπουργός της χώρας. Ταπείνωση για την Δεξιά η τελετή παράδοσης-παραλαβής εξουσίας στην Αριστερά. Αμ, πως; Βγάζουν σπυριά οι άνθρωποι και μόνο στην ιδέα ότι έρχονται οι «κατσαπλιάδες» στα πράματα, στα πράματα που τα νιώθουν κτήμα τους, δικά τους. Και μαζί με αυτά τα σπυριά, βγάζουν από μέσα τους και τον πιο χολερικό, αντιδημοκρατικό, τελικά και πιο αντιθεσμικό εαυτό τους.

Μην ψαρώνεις που σου τσαμπουνάνε αριστείες και κανονικότητες. Σπυριά έβγαλε χθες και ο «δήθεναριστος», ο «λ’ ετάτ σε μουά» Μητσοτάκης. Που ακόμη τρέχει, μαθαίνω… Γιατί ξέρει καλά πως «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». Μόνο που εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια. Τον πήρανε χαμπάρι. Από εδώ, μέχρι τη Μαδαγασκάρη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…