Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία: Νεκρή η 50χρονη αγνοούμενη στην Κρήτη – Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένονται σήμερα

Οι έρευνες των δυτών σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου λόγω του σκότους και των πολλών φερτών υλικών που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή και ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

kriti kakokairia

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση της 50χρονης στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη, η οποία είχε χαθεί το Σάββατο όταν η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί.

Tο πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στη θάλασσα στην Παντάνασσα, κοντά στην Αγία Πελαγία, με το σύζυγο να βουτά προκειμένου να φτάσει στη σορό της, μη ακούγοντας τους διασώστες που τον συμβούλευαν να μην το κάνει. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης, μιας και το κύμα έχει πάει το πτώμα κοντά σε βράχια και το σημείο είναι δύσκολο.

Με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού συνεχίζονται σήμερα, πρωί Κυριακής οι έρευνες για την 45χρονη γυναίκα, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/10), στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην διάρκεια της κακοκαιρίας, από την οποία η Κρήτη θρηνεί ήδη δύο νεκρούς.

Συνολικά 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από την πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό ο οποίος συμπλήρωσε ότι μέσα σε μια ώρα η υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 450 κλήσεις. Όπως είπε ο ίδιος η σφοδρότητα του φαινομένου υπερέβη όλες τις προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Κυριακή αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η πορεία της κακοκαιρίας

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…