Πλεύρης: Νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία – Λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού (Video)

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom», ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη - Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, δήλωσε.

image 7

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης καλεσμένος στο «Newsroom» – «Αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας θα το εξετάσουμε» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Newsroom ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom», ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της, κάνοντας λόγο ωστόσο, για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία. «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφορικά με το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών, λέγοντας ότι οι συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς τη μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας