Ελον Μασκ: Θα αγοράσω και την Coca-Cola για να της ξαναβάλω… κοκαΐνη

Η ιστορία της Coca-Cola και οι... ορέξεις του Μασκ

AP19074160832763

Μετά τη θηριώδη συμφωνία του Έλον Μάσκ για την αγορά του twitter, o δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό προκαλώντας αίσθηση.

Κινούμενος, όπως πάντα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Μασκ πριν λίγες ώρες προχώρησε σε νέα ανάρτηση που προκάλεσε κύματα αντιδράσεων. 

«Η επόμενη κίνηση θα είναι να αγοράσω την Coca-Cola για να ξαναπροσθέσω την κοκαΐνη», έγραψε στο twitter o Μασκ, συγκεντρώνοντας τον τεράστιο αριθμό των σχεδόν 3 εκατ. likes. 

Η ιστορία της Coca Cola

Η Coca-Cola εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον Τζον Στιθ Πέμπερτον, αρχικά προοριζόμενη ως φάρμακο. Ο Πέμπερτον ξεκίνησε να ψάχνει στα λιμάνια της Σαβάννα της πολιτείας Τζόρτζια, αναζητώντας το ιδανικό μείγμα φρέσκων συστατικών και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Τελικά, τον Μάιο του 1886 δημιούργησε στο εργαστήριό του την Coca-Cola.

Όταν το πείραμα ολοκληρώθηκε, το πήγε στο φαρμακείο του Τζέικομπς, που βρισκόταν λίγο παρακάτω. Εκεί πρόσθεσαν στο μείγμα ανθρακούχο νερό και το έδωσαν στους πελάτες να το δοκιμάσουν. Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό το νέο αναψυκτικό, το οποίο στην αρχική μορφή του και ως το 1903 περιείχε και ποσότητα κοκαΐνης, ήταν κάτι το ξεχωριστό. Έτσι, το φαρμακείο του Τζέικομπς άρχισε να το πουλά προς πέντε σεντς το ποτήρι. Ο λογιστής του Πέμπερτον, Φρανκ Ρόμπινσον, έδωσε στο μείγμα το όνομα Coca-Cola και το έγραψε με τον χαρακτηριστικό γραφικό του χαρακτήρα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

H αγορά του twiter

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του twitter ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα πως έκανε αποδεκτή την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Νοτιοαφρικανού κροίσου.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…