Newsroom

Newsroom

«Δυο κόσμοι» συναντιούνται στο πένθος – Το ελληνικό twitter αποχαιρετά τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη και τον αδικοχαμένο Mad Clip

«Μίκης Θεοδωράκης και Mad Clip δύο άνθρωποι που δεν περιμένεις να δεις στην ίδια πρόταση αλλά σήμερα μοιράζονται κάτι κοινό. Αναπαυθείτε εν ειρήνη και συλλυπητήρια στις οικογένειες τους»

twitter cry

Θλίψη και πένθος επικρατεί στους χρήστες του Twitter μετά τον θάνατο του τεράστιου Μίκη Θεοδωράκη και του αδικοχαμένου Mad Clip. Ο θρήνος αγκαλιάζει δυο κόσμους που δεν συναντήθηκαν ποτέ. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι. Πολιτισμικά και αξιακά. Και για αυτό, δεν τίθεται λόγος περί συγκρίσεων. Άλλωστε, το βεληνεκές του Μίκη υπερβαίνει τα στεγανά μιας γενιάς. Είναι παγκόσμιο και οικουμενικό.

Η θλίψη όμως είναι αίσθημα κοινό, και αυτή τη στιγμή αποτελεί τόπο συνάντησης ανθρώπων που μεγάλωσαν σε άλλες εποχές, με άλλες αναπαραστάσεις και αξιακά φορτία.

Στο twitter, η επικράτηση των hashtag #madclip και #Μικης_Θεοδωρακης υποδεικνύουν την κοινή μελαγχολία δυο κόσμων που δεν συναντήθηκαν ποτέ.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…