Newsroom

Newsroom

Λαθροχειρία του Πρώτου Θέματος για να κρυφτούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

Διορθώθηκε το «λάθος» λίγο αργότερα

pexels element digital 1550337 1

Σε νέα λαθροχειρία προχώρησε η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της Alcο, η οποία αποτυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών σε ό,τι αφορά την κυβερνητική διαχείρηση της πανδημίας και της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας», και ενώ το συντριπτικό 53% είπε όχι, το «Πρώτο Θέμα» επέλεξε να γράψει ότι «οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (53%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας».

Πρώτο Θέμα

Την προσπάθεια του Πρώτου Θέματος να «παίξει» με τα νούμερα εντόπισε η Αυγή, σύμφωνα με την οποία λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα του avgi.gr, το «Πρώτο Θέμα» προέβη σε διόρθωση. 

Σε κάθε περίπτωση η δημοσκόπηση αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και διαψεύδει τα κυβερνητικά αφηγήματα που τους θέλουν όλους ικανοποιημένους από την πορεία της.

Ειδικότερα, για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους. Μόλις το 25% έχει θετική γνώμη.

Alco
 

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Alco
 

Παράλληλα, το 53% των πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 40%.

Alco
 

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει μικρή πτώση 0,2%, συγκεντρώνοντας 37,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 24%, με άνοδο 0,2% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Ελληνική Λύση με 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

Alco

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…