Το βίντεο του τραγουδιού «Αχαρνών» με τον Σταμάτη Κραουνάκη κάνει πρεμιέρα από το koutipandoras.gr

Μια βόλτα στην πολυπρόσωπη πολυπολιτισμική «Αχαρνών» των Γιώργου Μακρή - Κωνσταντίνου Ευστρατίου με οδηγό τη φωνή του Σταμάτη Κραουνάκη

160089482 772734820347482 2075908656799793694 n

Για το επερχόμενο δισκογραφικό project με τίτλο «Φωτιά να παίξεις» του πρωτοεμφανιζόμενου στιχουργού – τραγουδοποιού Γιώργου Μακρή είχα γράψει πρόσφατα. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει από το κανάλι της εταιρείας Music Mirror το πρώτο τραγούδι, «Πράξη τελευταία», με ερμηνευτή τον Παντελή Θεοχαρίδη, σήμερα κάνει την πρεμιέρα του το βίντεο κλιπ του δεύτερου τραγουδιού: Λέγεται «Αχαρνών» και το ερμηνεύει μοναδικά ο Σταμάτης Κραουνάκης. Οι στίχοι είναι του Γιώργου Μακρή και η μουσική του ίδιου εξ ημισείας με τον Κωνσταντίνο Ευστρατίου.

Πριν μερικές μέρες περάσαμε από τα γυρίσματα του κλιπ μαζί με τη φωτογράφο μας, Αγγελική Παπαϊωάννου, η οποία κατέγραψε με το φακό της αποκλειστικά πλάνα. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ζάχος και ο διευθυντής φωτογραφίας Βασίλης Χριστοδούλου είχαν καλό υλικό στη διάθεση τους: Πρώτα απ’ όλα έναν απ’ τους πιο πολυπολιτισμικούς δρόμους της Αθήνας με έντονο το μουσουλμανικό και το ασιατικό στοιχείο. Γυναίκες με μπούργκες, μικρομάγαζα, ταχυφαγεία, οίκοι ανοχής – ένα έτοιμο ντεκόρ, μέσα στο οποίο κινήθηκαν οι πρωταγωνιστές τους, ο καταξιωμένος σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Μακρής (θείος και συνονόματος του δημιουργού), ο βραβευμένος ηθοποιός Μιχάλης Συριόπουλος, καθώς και οι ηθοποιοί Μυρτώ Στράμπη, Μαίρη Βούλγαρη, Μαργαρίτα Μακαρούνη και Μυρτώ Μπουρίτη.

Στο κλιπ ο Συριόπουλος θα μπορούσε να’ναι το νεαρότερο alter ego του Μακρή που πλέον έχει κρατηθεί μακριά από την ερωτική του σχέση με τη Στράμπη. Μπορεί, όμως, να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Να είναι απλά δύο διαφορετικοί άνδρες που περιπλανώνται στην Αχαρνών στα πλαίσια ενός πιο εσωτερικού ταξιδιού αναζήτησης. Οι αργοί ρυθμοί του βίντεο και η απόλυτα κινηματογραφική αισθητική του, μας παραπέμπουν στις εικόνες ενός ποιητικού σινεμά.

Οδηγός σ’ όλο αυτό το μικρού μήκους road movie είναι η φωνή του Σταμάτη Κραουνάκη. Κι αν ο ίδιος δεν εμφανίζεται στο κλιπ, κάτι που οφείλεται στο ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πανδημίας, η στεντόρεια ερμηνεία του ισοδυναμεί με το παράγγελμα του σκηνοθέτη κάθε φορά που έλεγε «Πάμε πλάνο». Φαίνεται σαν να καθοδηγεί τη δράση ο Κραουνάκης εν τη απουσία του απ’ τα τεκταινόμενα στην εικόνα. Δεν επιτυγχάνεται συχνά αυτή η συνθήκη στα μουσικά βίντεο, ν’ ακούς δηλαδή τον τραγουδιστή, να μην τον βλέπεις κι όμως αυτός να είναι εκεί 100%!

Εδώ βλέπετε το βίντεο του τραγουδιού «Αχαρνών» των Γιώργου ΜακρήΚωνσταντίνου Ευστρατίου. Κάνει πρεμιέρα από το κανάλι της εταιρείας Music Mirror του Μωυσή Ασερ σε αποκλειστική σύνδεση με το koutipandoras.gr. Πιάνο, μπάσο και συνθεσάιζερ έπαιξε ο Κωνσταντίνος Ευστρατίου και ηλεκτρική κιθάρα ο Βάιος Πράπας:

* Το άλμπουμ «Φωτιά να παίξεις» του Γιώργου Μακρή κυκλοφορεί στα τέλη του Μάρτη από τη Music Mirror

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…