Newsroom

Newsroom

Όταν Κοντοζαμάνης και Άδωνης έλεγαν ότι δε χρειάζεται διατίμηση σε τεστ και μάσκες

Πλαφόν στις τιμές των τεστ κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ότι θα επιβάλει η κυβέρνηση, εννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να θυμίσουμε τι έλεγαν στην κυβέρνηση όχι και τόσο πολύ καιρό πριν, στις αρχές Σεπτεμβρίου και λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων.

5194821

Τότε που πολλοί εργαζόμενοι καλούνταν να κάνουν τεστ κορονοϊού πριν επιστρέψουν στην εργασία τους και Κεραμέως και Πέτσας καλούσαν τους γονείς να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους ώστε να παραμείνουν σπίτι και να «περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Στις 4 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωνε με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει διατίμηση στην τιμή του τεστ για κορονοϊό γιατί «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά, έχουν εξορθολογιστεί οι τιμές σε σχέση με την αρχική περίοδο».

Από τον Μάρτιο, ο Άδ. Γεωργιάδης ήταν στην ίδια γραμμή, ότι η διατίμηση δεν είναι η σωστή λύση!

Ιδού τι είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Κοντοζαμάνης (πηγή eody.gr)

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: «Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα που αναφερθήκατε για τη διατίμηση στις τιμές, το Κράτος παρεμβαίνει όταν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας. Νομίζω ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά, έχουν εξορθολογιστεί οι τιμές σε σχέση με την αρχική περίοδο.

Ακόμα και αν το τεστ αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα έκανε όλος αυτός ο κόσμος τεστ, διότι οι περισσότεροι μπορεί να μην πληρούν τα κριτήρια για να κάνουν τεστ.

Δηλαδή το ότι κάποιος, μία εταιρεία, μία ιδιωτική εταιρεία πάει και κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό, μπορεί να μην υπάρχουν τα κριτήρια τη στιγμή που κάνει το τεστ για να κάνει όλο το προσωπικό το τεστ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πιστοποιημένα εργαστήρια. Συνεργάζεται και ο δημόσιος τομέας με αυτά τα πιστοποιημένα εργαστήρια, τα οποία κάνουν εξετάσεις διαγνωστικού μοριακού ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο, επιτρέψτε μου να πω ότι βεβαίως και το τεστ είναι δωρεάν. Όπως είπε και ο Υφυπουργός, έχουμε φτάσει μέχρι και 17.000 τεστ την ημέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος των ημερήσιων τεστ ήταν 13.400 τεστ.

Έχει παραγωγική δυνατότητα αυτή τη στιγμή η χώρα και μπορούμε να την αυξήσουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά βεβαίως, σίγουρα υπάρχει ένα ανώτατο σημείο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διεξαγωγή των τεστ».

Πηγή:Documentonews

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

εκαβ3

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία…

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».