FT: EΕ και ΔΝΤ εξετάζουν δάνειο 2 δισ. προς την Ουκρανία

Πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισ. δολλαρίων προς την Ουκρανία εξετάζουν ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Το…

oukrania 14 1

Πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισ. δολλαρίων προς την Ουκρανία εξετάζουν ΕΕ και ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το πακέτο βοήθειας αναμένεται να γίνει μέσω δανειοδότησης και στόχος είναι η ισχυροποίηση της εύθραυστης κυβέρνησης, αλλά και η εξασφάλιση ότι η χώρα δεν θα επαναλάβει τα οικονομικά και πολιτικά ατοπήματα που δημιούργησαν την τρέχουσα ένταση.

Ήδη η προσωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι αναζητά ενίσχυση ύψους 15 δισ. Δολαρίων από το ΔΝΤ. Την ίδια ώρα που ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Pavlo Sheremeta δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα διετές πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ανέστειλε τις δόσεις προς το Κίεβο το 2011, όταν η Ουκρανία απέτυχε να εφαρμόσει βασικούς όρους για τη βοήθεια, που περιλάμβαναν τη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για τις τιμές του φυσικού αερίου και τις περικοπές των κρατικών δαπανών.

 

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…