Newsroom

Newsroom

Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Την αδυναμία εκατομμυρίων πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις παρουσιάζει η αύξηση κατά 1 δισ.ευρώ των  ληξιπρόθεσμων χρεών  προς την εφορία. Τον…

oikonomikwn

Την αδυναμία εκατομμυρίων πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις παρουσιάζει η αύξηση κατά 1 δισ.ευρώ των  ληξιπρόθεσμων χρεών  προς την εφορία.

Τον Ιανουάριου του τρέχοντος έτους τα καινούρια ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο διαμορφώθηκαν σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σε σε 962 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 63,26 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά τις εισπράξεις, τον Ιανουάριο στα ταμεία του κράτους μπήκαν από πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών 266 εκατ. ευρώ (61 εκατ. ευρώ από τα νέα και 205 εκατ. ευρώ παλαιότερες οφειλές).

Τι συμβαίνει όμως από 1η Ιανουαρίου 2014 στους φορολογούμενους που δεν εξοφλούν στην ώρα τους τα χρέη τους στην εφορία; Σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο επιβαρύνονται και με τόκους και με πρόστιμα. Φόροι που βεβαιώνονται από 1.1.2014 και μετά και δεν πληρώνονται εμπρόθεσμα, από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως.

Εάν ο φορολογούμενος είναι δύο μήνες εκπρόθεσμος επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% επί της αρχικής οφειλής. Αν περάσει ένας χρόνος το πρόστιμο ανέρχεται σε 20% του φόρου, ενώ μετά τη διετία το προστιμο είναι 30% επί της αρχικής οφειλής.
 

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…