Newsroom

Newsroom

Διαδικτυακό κάλεσμα για αποχαιρετισμό στον Μανώλη Γλέζο από τα μπαλκόνια μας

Διαδικτυακό κάλεσμα σήμερα το βράδυ στις 9 απευθύνουν χρήστες στα social media για τον αποχαιρετισμό του Μανώλη Γλέζου από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες. «Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του» αναφέρει το κάλεσμα.

glezos1 1

Σε αποχαιρετιστήριο χειροκρότημα στον εμβληματικό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, από τα μπαλκόνια, καλούν διαδικτυακά χρήστες του facebook σήμερα στις 9μμ.

«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του» αναφέρουν στο κάλεσμα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για έναν αποχαιρετισμό «με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη».

Στην ίδια ανάρτηση τονίζεται ότι το ίδιο κάλεσμα θα πραγματοποιηθεί και την ημέρα και ώρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου.

Το κάλεσμα

«Σήμερα, 30 του Μάρτη, εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων για την κοινωνία και τον λαό, έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος. Έφυγε μια μέρα σαν κι αυτή που εκτελέστηκε και ο Νίκος Μπελογιάννης για να μας θυμίσει ίσως πιο έντονα ότι θα βρίσκεται παρέα και με τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές σε κάθε μέρος και στιγμή, εκεί που ζουν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι.

Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία με την πανδημία. Θα τον αποχαιρετίσουμε όμως, όπως και να ‘χει. Με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Συντονιζόμαστε λοιπόν και κοινοποιούμε παντού το κάλεσμα:

Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3), στις 9, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τη λέξη “ΑΘΑΝΑΤΟΣ” και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία με τραγούδια και με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρόν. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.

★ Το ίδιο να κάνουμε και τη μέρα και την ώρα της κηδείας όταν αυτή ανακοινωθεί.

Ψυχή Βαθιά και Καλό Κατευόδιο σύντροφε Μανώλη!

*******

“Στις παραμονές των εκτελέσεων, στις παραμονές από κάθε μάχη, μαζευόμαστε και κουβεντιάζαμε. Και λέγαμε: Εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις. Εάν εσύ δε σε βρει το βόλι, όταν συναντάς τους ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα κι από μένα. Κι όταν πίνεις κρασί θα πίνεις κρασί κι από μένα. Κι όταν ακούς τον παφλασμό των κυμάτων, θα τον ακούς και για μένα. Κι όταν ακούς τον άνεμο, να περνάει μέσα από τα φύλλα, κι ακούς το θρόισμα του ανέμου, θα το ακούς και για μένα. Κι όταν χορεύεις, θα χορεύεις και για μένα!”

Μανώλης Γλέζος, 9/9/1922 – 30/3/2020»

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

418772443 18022281412941275 8315185596764891479 n

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Άδωνις

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

«Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», φώναζε στους υγειονομικούς ο μαινόμενος…

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…