Newsroom

Newsroom

Τα λαβράκια στο πόθεν έσχες βουλευτών ζητάει ο Δ. Παπαδημούλης

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής της οποίας είναι μέλος, θα απευθυνθεί επισήμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,…

papadimoulis 8

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής της οποίας είναι μέλος, θα απευθυνθεί επισήμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να ζητήσει λίστα με στοιχεία υπουργών από το 1974 μέχρι σήμερα, μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Το koutipandoras.gr έχει αποκαλύψει πως η ομάδα ορκωτών λογιστών που κάνει αντιπαραβολή των στοιχείων στα πόθεν έσχες, έχει εντοπίσει μαύρες τρύπες σε τρία σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα. Η ομάδα των λογιστών επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων.

Ωστόσο, έπειτα από αυτή την κίνηση, συγκεκριμένοι κύκλοι άρχισαν να διαρρέουν πως η ομάδα των λογιστών είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και ασύμφορη για τη Βουλή, με προφανή σκοπό την απαξίωση της όλης διαδικασίας και την προκαταβολική ακύρωση του έργου των λογιστών.

Ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη διάσταση του θέματος, τόνισε όμως ότι επί προεδρίας Γιώργου Καλαντζή, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες υπολειτουργεί. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως θα ζητήσει τα πλήρη στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει.

Σημειωτέον ότι τα περιθώρια που δίνει ο νόμος για έλεγχο είναι σκανδαλωδώς ελάχιστα. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…