Newsroom

Newsroom

Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης εξελέγη ο Σνόουντεν

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία στις ΗΠΑ και του έχει χορηγηθεί…

snowden 0

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία στις ΗΠΑ και του έχει χορηγηθεί προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, εξελέγη στην καθαρά τιμητική θέση του πρύτανη του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, όπως ανακοίνωσε το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Σκωτίας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε αποδεχθεί την πρόσκληση ομάδας φοιτητών να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση και προτιμήθηκε έναντι του Σκωτσέζου πρώην πρωταθλητή της ποδηλασίας, Γκρέιαμ Ομπρί, του συγγραφέα Άλαν Μπίσετ και του κληρικού Κέλβιν Χολντσγουόρθ. 

Διαδέχεται τον πρώην αρχηγό του βρετανικού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τσαρλς Κένεντι.

Μεταξύ των προηγούμενων πρυτάνεων συγκαταλέγονται η πρώην σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα, Ουίνι Μαντέλα και ο Ισραηλινός Μορντεχάι Βανούνου, ο οποίος είχε καταγγείλει το οπλικό πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον Έντουαρντ Σνόουντεν να εκλέγεται νέος πρύτανης του πανεπιστημίου της Γλασκώβης» ανακοίνωσε η ομάδα των φοιτητών που είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητά του.

«Έχουμε μια μεγάλη και μία ευγενή παράδοση να κάνουμε σημαντικές τοποθετήσεις μέσω [της επιλογής] των πρυτάνεών μας. […] Δείχνουμε στον Έντουαρντ Σνόουντεν και στους άλλους θαρραλέους καταμηνυτές ατασθαλιών ότι είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους, ασχέτως με το πού βρίσκονται» τόνισαν.

«Στις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε την εκστρατεία προκειμένου [η αμερικανική και βρετανική υπηρεσία πληροφοριών], η NSA και η GCHQ να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του θεμελιώδους δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής και προκειμένου ο Έντουαρντ Σνόουντεν να αναγνωριστεί ως ένας γενναίος καταμηνυτής ατασθαλιών αντί [να κατηγορηθεί] ως προδότης» κατέληξαν.

Το πανεπιστήμιο εξήγησε, κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ότι ο βασικός ρόλος του πρύτανη είναι να «εκπροσωπεί τα συμφέροντα των φοιτητών» και ότι «η επιλογή του πρύτανη επαφίεται εξ ολοκλήρου στους φοιτητές».

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…