Newsroom

Newsroom

Ο Jim Boumelha στη δίκη Βαξεβάνη :Το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού

Αυτή τη στιγμή καταθέτει υπέρ του Κ. Βαξεβάνη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα ο οποίος χαρακτήρισε παράλογη…

IFJ
Αυτή τη στιγμή καταθέτει υπέρ του Κ. Βαξεβάνη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα ο οποίος χαρακτήρισε παράλογη τη σύλληψη και τη δίωξη του δημοσιογράφου.

Ο λόγος της δημοσιοποίησης της εν λόγω λίστας ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης είναι το δημόσιο συμφέρον που αποτελεί και το απόλυτο καθήκον του δημοσιογράφου που σέβεται και υπηρετεί τη δημόσια ενημέρωση. Όπως τόνισε ο κ. Μπουμέλα το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού.

Ο κ. Μπουμέλα ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη χώρα του τη Βρετανία όπου δημοσιεύτηκε στον Τύπο η κατάσταση δαπανών του Αγγλικού Κοινοβουλίου. Επί μήνες το θέμα είναι κυρίαρχο στο βρετανικό Τύπο και υπάρχουν πάρα πολλές δημοσιεύσεις και σχόλια. Όπως είπε με έμφαση ο κ. Μπουμέλα οι δημοσιογράφοι, φυσικά και δεν διώχτηκαν αλλά αντιθέτως επιβραβεύτηκαν για την πράξη τους αυτή από το σύνολο του αναγνωστικού κοινού επειδή υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι κανονικά η δημοσιοποίηση της λίστας, έπρεπε να φέρει ικανοποίηση, γιατί η δημοσιογραφία είναι η κολόνα της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, κυκλοφόρησε σε όλες τις ενώσεις του κόσμου, από την Αφρική έως την Αμερική και την Ευρώπη, και όλοι ανέφεραν ότι ο δημοσιογράφος, δημοσίευσε την αλήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Παγκόσμια Ένωση Δημοσιογράφων αριθμεί 60 χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο. Η υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOTDOC του Κώστα Βαξεβάνη, όπως και η σύλληψη και η δίωξη κατά του δημοσιογράφου έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και γίνεται εκτενής αναφορά με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ και από την Αφρική έως τη Σουηδία.

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

irakleio aeroplano

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…