Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος από δήμαρχος Στυλίδας, για τη Μακεδονία

Παραίτηση-έκπληξη από τον Απόστολο Γκλέτσο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το όνομα της Μακεδονίας, λίγους μήνες πριν διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

γκλέτσος

Παραιτήθηκε από τη θέση του δημάρχου Στυλίδας ο Απόστολος Γκλέτσος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην αίτηση παραίτησής του, υποστρίζει ότι «ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια».

«Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα πέρασαν στιγμές που οι ελληνικές κυβερνήσεις πιέστηκαν απάνθρωπα κάποιες φορές αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα. Μια τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα, όπου ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσουν μύρια κακά για τη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Εύχομαι να διαψευσθώ. Όμως αντπολιτευόμενος αυτά τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παραιτούμαι από τα καθήκοντα του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως μιας κάποιας εμψύχωσης των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας που μπορεί να μην ξέρουν πως παίζονται αυτά τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια», καταλήγει η αίτηση παραίτησης.

Πάντως… αν και η παραίτηση έγινε στο όνομα της Μακεδονίας, στο υστερόγραφο με το οποίο συνοδεύει την ανακοίνωση της παραίτησης δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι «συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…