Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υποθηκοφύλακα για υπεξαίρεση και απιστία στην υπηρεσία. Η συγκεκριμένη υποθηκοφύλακας σύμφωνα με δικαστικές πηγές ενεργώντας με πρόθεση ιδιοποιήθηκε χρήματα τα οποία κατείχε λόγω της ιδιότητάς της. Το ποσό για το οποίο διώκεται ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.
Πιο συγκεκριμένα ως άμισθη υποθηκοφύλακας για το χρονικό διάστημα 2002-2010 παρακράτησε το ποσό των 2.300.000 ευρώ χωρίς να το δαπανήσει για τον λόγο που προβλέπει ο νομός δηλαδή για να πραγματοποιήσει τον εκσυγχρονισμό του υποθηκοφυλακείου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές τα χρήματα αυτά δεν τα επέστρεψε ούτε όταν συνταξιοδοτήθηκε αλλά τα ενσωμάτωσε στην περιουσία της.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια διοίκησης Mαρία Παπασπύρου αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης την εισήγαγε στο ΣΟΕΕ (Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου) στο οποίο είναι πρόεδρος συστήνοντας μικτό κλιμάκιο ελέγχου. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το κλιμάκιο ενημέρωσε την πρόεδρο του ΣΟΕΕ αναφορικά με την εξέλιξη του θέματος και διαβιβάστηκε σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ένα χρόνο πριν τον Μάρτιο του 2015 το περιοδικό Hot Doc είχε δημοσιεύσει μια εκτενή έρευνα για τον ασαφή τρόπο λειτουργίαw των αμίσθων υποθηκοφυλακείων όσον αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και τον έλεγχο που δεχόταν σχετικά με τη λειτουργία τους.
Καταδικαστική απόφαση σε υποθηκοφύλακα
Την ιδία ώρα με δικαστική απόφαση το 5μελες εφετείο Λάρισας καταδικάζει υποθηκοφύλακα σε τέσσερα χρόνια φυλακή για υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Πρόκειται για άμισθο υποθηκοφύλακα ο οποίος δεν απόδωσε 107.000 ευρώ στο δημόσιο από λήψη τελών χρισημοποιόντας ιδιαίτερα τεχνάσματα .