Newsroom

Newsroom

Κινητοποιήσεις από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ).…

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ). Την ίδια ώρα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών για αύριο και μεθαύριο αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 9:00 στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ και ζητεί να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 445 διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ

Όπως επισημαίνει η ομοσπονδία, σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δοθεί η χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Στο μεταξύ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως αντίδραση στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα δημαρχεία και δημοτικά κτίρια θα παραμείνουν υπό κατάληψη μέχρι και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ενώ το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν γενικευμένες καταλήψεις όλων των υπηρεσιών των Δήμων με παράλληλες γενικές συνελεύσεις ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος κλιμάκωσης.

Την ίδια ημέρα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρουν οι σύλλογοι τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Μετά τη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.


Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: Βρήκε τραγικό θάνατο όταν παγιδεύτηκε σε κινητήρα αεροσκάφους

Ektakti Epikairotita 0 1

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: Βρήκε τραγικό θάνατο όταν παγιδεύτηκε σε κινητήρα αεροσκάφους

«Αυτή τη στιγμή φροντίζουμε τους επιβάτες και τους υπαλλήλους που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού στο…

Ερντογάν: «Tο Ισραήλ αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους, αλλά για όλη την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη»

AP - Ερντογαν

Ερντογάν: «Tο Ισραήλ αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους, αλλά για όλη την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη»

«Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα ενός ασθενούς, ενός μανιακού, ενός ψυχοπαθούς, ενός αιμοβόρου βρυκόλακα που…