Ερντογάν: «Tο Ισραήλ αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους, αλλά για όλη την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη»

«Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα ενός ασθενούς, ενός μανιακού, ενός ψυχοπαθούς, ενός αιμοβόρου βρυκόλακα που ονομάζεται Νετανιάχου, και μάλιστα το παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση» είπε εν μέσω επευφημιών ο Τούρκος πρόεδρος.

AP - Ερντογαν

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον ως βρικόλακα που τρέφεται με αίμα, ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αιμοβόρο βρυκόλακα» χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι εξίσου υπεύθυνες με το Ισραήλ για τη γενοκτονία, όπως είπε, που συντελείται στη Γάζα, ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ευρώπης λέγοντας ότι σκοτώνει τις δικές της αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα ενός ασθενούς, ενός μανιακού, ενός ψυχοπαθούς, ενός αιμοβόρου βρυκόλακα που ονομάζεται Νετανιάχου, και μάλιστα το παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση» είπε εν μέσω επευφημιών ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), με το ακροατήριό του στην αίθουσα να φωνάζει συνθήματα, όπως ο Νετανιάχου «να έχει την κατάρα του Θεού» και «δολοφόνε Ισραήλ».

«ΗΠΑ και Ευρώπη, ευθύνεστε κι εσείς!»

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι είναι συνυπεύθυνες για τη γενοκτονία στη Γάζα και ότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα. «Ω αμερικανικό κράτος! Αυτό το αίμα είναι και στα δικά σου χέρια. Είστε εξίσου υπεύθυνοι για αυτή τη γενοκτονία με το Ισραήλ», είπε συγκεκριμένα.

«Ω αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, «γίνατε και εσείς συμμέτοχοι σε αυτή τη γενοκτονία, τη βαρβαρότητα, σε αυτό το βρυκολάκιασμα του Ισραήλ, επειδή παραμείνατε σιωπηλοί. Χτύπησαν νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εσείς σωπάσατε. Πυροβόλησαν μια αυτοκινητοπομπή βοήθειας, σωπάσατε. Πυροβόλησαν δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σωπάσατε. Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι σε κήπους νοσοκομείων, δεν αντιδράσατε. Υποστηρίξατε ανοιχτά το Ισραήλ επικαλούμενοι τη Χαμάς».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ «αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους, όχι μόνο για τη Γάζα, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη» και προσέθεσε ότι «ο Χίτλερ, τον οποίο ακολουθεί σήμερα ο Νετανιάχου», σταμάτησε, έστω και αργά, με τη συμμαχία της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης. «Αυτή η γενοκτονία, αυτή η θηριωδία, αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει αμέσως με τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν να είναι πολύ αργά, πριν ο Νετανιάχου και το δίκτυο δολοφόνων του ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχο» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «η γενοκτονία που διεξάγεται από το Ισραήλ στη Γάζα εισήλθε σε μια πολύ πιο αιματηρή φάση» και σημείωσε ότι τουλάχιστον 45 αθώοι Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες στην επίθεση στις σκηνές όπου οι άμαχοι στην υποτιθέμενη ασφαλή περιοχή αγωνίζονταν να επιβιώσουν.

Δηλώνοντας ότι η ψυχή του ανθρώπου δεν αντέχει να βλέπει τις εικόνες, αναρωτήθηκε: «Τι θέλατε από 15 χιλιάδες αθώα παιδιά; Δεν σας έχει μείνει ίχνος ανθρωπιάς; Δεν έχετε συνείδηση; Δεν έχετε καθόλου έλεος; Δεν έχετε καμία αξία, κανένα όριο, καμία αναστολή; Είστε τόσο εχθρικοί προς την ανθρωπότητα; Δεν έχετε ούτε ίχνος συμπόνιας στην καρδιά σας; Καμία θρησκεία στη γη δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτή τη θηριωδία. Καμία πίστη, καμία ιδεολογία, όσο διεστραμμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τον αποκεφαλισμό ενός αθώου μωρού ή το κάψιμο μέχρι θανάτου αθώων πολιτών στις σκηνές τους».

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «στη Γάζα δεν σκοτώθηκαν μόνο αθώα παιδιά, δεν έγινε μόνο γενοκτονία», αλλά ενώ στη Γάζα πέθαινε η ανθρωπότητα, στην Ευρώπη πέθαινε η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία του Τύπου, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «στο εξής κανένας Ευρωπαίος δεν πρέπει να μιλάει για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία έκφρασης και ελευθερία του Τύπου με έπαρση, κουνώντας το δάχτυλο και χρησιμοποιώντας αλαζονική γλώσσα», προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ σκοτώνει την ανθρωπότητα στη Γάζα, ενώ η Ευρώπη σκοτώνει τις δικές της αξίες, καταπατά όλες τις υπαρξιακές της αρχές».

Επικρίνοντας και τη στάση των Ηνωμένων Εθνών έναντι του πολέμου στη Γάζα, ο Ερντογάν είπε: «Αν στον 21ο αιώνα δεν μπορείτε να σταματήσετε μια γενοκτονία την οποία παρακολουθεί ζωντανά όλη η ανθρωπότητα, σε τι χρησιμεύετε»;

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε το δικό τους προσωπικό, πολλώ δε μάλλον να σταματήσουν τη γενοκτονία», σχολίασε.

Τέλος, στράφηκε και κατά του ισλαμικού κόσμου: «Τι περιμένετε για να πάρετε μια κοινή απόφαση; Τι πρέπει να κάνετε περισσότερο για να αντιδράσετε; Τα σκυλιά τρώνε τα σώματα των νεκρών στους δρόμους της Γάζας. Ισραηλινοί τρομοκράτες μπαίνουν στα σπίτια μουσουλμάνων και μοιράζονται φωτογραφίες από τα υπνοδωμάτια τους. Παιδιά μουσουλμάνων σφαγιάζονται στα νοσοκομεία. Κόβουν λαιμούς μωρών. ‘Ανθρωποι καίγονται σε σκηνές. Πότε θα τα δείτε αυτά; Πότε θα αντιδράσετε; Πότε θα ενωθείτε και θα λάβετε μία αποφασιστική στάση; Πότε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας θα ακολουθήσει μια αποτελεσματική, αποτρεπτική πολιτική απέναντι σε αυτές τις φρικαλεότητες; Πότε ο ισλαμικός κόσμος θα προστατεύσει τα δικαιώματα, τους νόμους και τις ζωές των Παλαιστινίων αδελφών του; Ορκίζομαι ότι ο Αλλάχ θα ζητήσει από εσάς και από όλους μας να λογοδοτήσουμε για αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχρολουσία για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: Λίγο πριν τον τελικό του Conference η UEFA ακυρώνει μαζικά εισιτήρια

Σοκ με τις φωτογραφίες της 74χρονης σχεδιάστριας Βέρα Γουάνγκ – Ποζάρει με μαγιό και…μοιάζει με έφηβη

Εξοργισμένος με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (video)

Σάλος για την απάτη στην TV ζώνη του Κοκλώνη

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών