Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο επίσημο δείπνο

Η ολοήμερη υποχώρησε απόψε στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Τόσο ο κ. Παυλόπουλος, όσο και κ. Ερντογάν ευχήθηκαν οι δύο χώρες να έχουν καλύτερη συνεργασία στο μέλλον.

5a29896c1dc524a05b8b4567

Το δείπνο ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και ο οικοδεσπότης Πρ. Παυλόπουλος καλωσόρισε και πάλι το ζεύγος Ερντογάν και σημείωσε: «Η επίσκεψη αυτή είναι στο χέρι μας να μείνει ιστορική και ως αφετηρία μια νέας εποχής». Και εξέφρασε τη βούληση “να ξαναγυρίσουμε στο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας, γιατί είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά από αυτά που φαινομενικά μας χωρίζουν”.

Ο κ. Παυλόπουλος διαμήνυσε πως «είμαστε από τα κράτη-μέλη της ΕΕ που πραγματικά πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και είμαστε έτοιμοι να τη βοηθήσουμε» και προσέθεσε πως «αυτό το κλίμα θέλω να σηματοδοτήσουμε από εδώ».

“Στόχος της επίσκεψης μου είναι η διαφορετική οικοδόμηση του μέλλοντος με ενότητα, με συνύπαρξη, με αλληλεγγύη”, τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την αντιφώνηση του.

“Στη χώρα μου ζούσαν Ρωμιοί που ξεπερνούσαν τους
10.000. Παρομοίως έχουμε ομοεθνείς μας στην Ελλάδα. Βεβαίως αυτή η πολιτισμική
συνύπαρξη μας έχει δείξει ότι μπορούμε να ζούμε δίπλα – δίπλα”, είπε και
πρόσθεσε πως πρέπει να διδαχτούμε από το παρελθόν και λάβουμε 
τα σωστά μηνύματα από αυτό, τότε θα οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον”. 


“Ιδιαίτερα πολύτιμη” χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερνογάν, τη στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ευχαρίστησε την Ελλάδα γι αυτή τη στήριξη.

“Το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμο και εκφράζω τις ευχαριστίες μου για άλλη μια φορά”, δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…