Newsroom

Newsroom

"Ο Πουτζντεμόν δεν εγκατέλειψε την Ισπανία, ούτε θα κρυφτεί στο Βέλγιο" λέει ο δικηγόρος του

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόν δεν εγκατέλειψε την Ισπανία ούτε σκοπεύει να κρυφτεί στο Βέλγιο δήλωσε σήμερα σε ολλανδοφωνο ραδιοφωνικό σταθμό ο Βέλγος δικηγόρος Πολ Μπικάερτ, τον οποίο ο Πουτζντεμόν όρισε χθες σύμβουλό του.

59f84b801dc524cc068b468f

Παράλληλα, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδος).

Ο Πολ Μπέκερτ δήλωσε σχετικά με το αν εξετάζεται η κατάθεση αίτησης ασύλου: «Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει. Έχουμε στη διάθεσή μας πολύ χρόνο για να αποφασίσουμε. Θα δούμε τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Μπέκερτ, ο οποίος έχει εργασθεί ως δικηγόρος σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία 40 χρόνια, δήλωσε ότι είναι πιθανόν να αναλάβει τις υποθέσεις και άλλων μελών της αυτονομιστικής καταλανικής κυβέρνησης.

Ο Πολ Μπέκερτ εξήγησε ότι η εμπειρία του στην αντιμετώπιση αιτημάτων της Μαδρίτης για την έκδοση βάσκων αυτονομιστών της ETA θα του είναι χρήσιμη -αν και οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθιστούν δυσκολότερο για τις ευρωπαϊκές χώρες να αρνηθούν την έκδοση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «πολιτικές» κατηγορίες.

«Γνωρίζω την ισπανική αντίδραση πολύ καλά. Γνωρίζω την ψυχολογία και τη νοοτροπία τους», δήλωσε ο Μπέκερτ, προσθέτοντας ότι ο Πουτζντεμόν κατέφυγε στις Βρυξέλλες διότι είναι «η πρωτεύουσα της Ευρώπης» και ένα βήμα από το οποίο μπορεί να απευθυνθεί προς τον κόσμο.

Ο Βέλγος δικηγόρος κατηγόρησε τη Μαδρίτη για κατάχρηση των δικαστικών διαδικασιών για πολιτικούς σκοπούς- αναφερόμενος στην άρνηση της ισπανικής κυβέρνησης να επιτρέψει το δημοψήφισμα της Καταλονίας και στην άσκηση δίωξης κατά των μελών της αυτονομιστικής ηγεσίας για στάση και αποσχιστική δράση.

Η επίσκεψη Πουτζντεμόν στο Βέλγιο προκαλεί εσωτερικές πολιτικές εντάσεις με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Φιλελεύθερο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ ότι είναι όμηρος του εθνικιστικού κόμματος της ολλανδοφωνης Φλανδρας που συμμετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία και εμμέσως έχει ταχθεί υπέρ της απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία, όπως άλλωστε και της Φλάνδρας από το Βέλγιο. 

Οι γαλλόφωνοι (Βαλονοι) Σοσιαλιστές καταλογίζουν στον Μισέλ ότι λόγω της ομηρείας του έχουν επιδεινωθεί οι διπλωματικές σχέσεις του Βελγίου με την Ισπανία, αλλά και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.