Newsroom

Newsroom

Το λάθος που κάνουμε με το ρύζι και κινδυνεύουμε με δηλητηρίαση

Την ιδιά επικινδυνότητα με το άβραστο κοτόπουλο έχει το ξαναζεσταμένο ρύζι σύμφωνα με το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Food Standards Agency.

59006fd31dc524c0498b4679

Το FSA εξηγεί: «Η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στον τρόπο που αποθηκεύεται το ρύζι μετά το βράσιμο».

Το ρύζι περιέχει σπόρους ενός δυνητικά επικίνδυνου βακτηριακού κλώνου που ονομάζεται Bacillus Cereus. Πρόκειται για μικρά κύτταρα τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν γρήγορα και μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε .

Αν το ρύζι παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου μετά το βρασμό του, αυτά τα σπόρια μπορούν να μετατραπούν σε επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία παράγουν τοξίνες που προκαλούν εμετούς και διάρροιες.

Ο τρόπος για αντιμετωπιστεί αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο είναι αφού βράζετε το ρύζι να το παγώνετε γρήγορα (όχι βάζοντάς το στο ψυγείο) και μέσα στην επόμενη ώρα να το βάζετε στο ψυγείο. 

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…