Newsroom

Newsroom

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με 153 κατά και 124 υπέρ

Απορρίφθηκε με η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με 153 κατά και 124 υπέρ ενώ 17…

vouli 1

Απορρίφθηκε με η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με 153 κατά και 124 υπέρ ενώ 17 βουλευτές ψήφισαν παρόν.

Να σημειωθεί ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Θεοδώρα Τζάγκρη ψήφισε ναι και διαφράφηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η Θεοδώρα Τζάγκρη δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται κόντρα στο ρεύμα της Ιπποκράτους. Το καλοκαίρι η κα Τζάγκρη είχε ψηφίσει κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και τότε είχε απειληθεί με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εξεδόθη μία λιτή ανακοίνωση που ανέφερε ότι η κα Τζάγκρη τέθηκε εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης.

Παρών δήλωσαν ΔΗΜΑΡ, Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.

11:55 Αντώνης Σαμαράς: Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οποίος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. «Πήγατε να μας ρίξετε και τώρα μας ζητάτε να παραιτηθούμε» είπε ο κ. Σαμαράς και του καταλόγισε ότι παίζει θέατρο και ότι δεν πιστεύει στην πρόταση μομφής. Παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Τσίπρα, «σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο», ανέφερε.

11:33 Ευάγγελος Βενιζέλος: Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Άτιμη πράξη η συκοφαντία, είπε στη δευτερολογία του ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των υποβρυχίων και κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε πολιτική μονομαχία, καλώντας τον παράλληλα να σέβεται τους θεσμούς και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε “μονομαχία”

10:55 Αλέξης Τσίπρας Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι το μνημόνιο προκάλεσε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολογώντας από το βήμα της Βουλής τους λόγους που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Διαλύσατε την κοινωνία» τόνισε και έκανε λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» απόρροια των μνημονίων, με χιλιάδες να έχουν αυτοκτονήσει και να έχουν χάσει το σπιτι τους.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο λίγο χρόνο, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα».

«Αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού μας», είπε

10:43 Πάνος Καμμένος: Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ο οποίος χαρακτήρισε ως αδιέξοδη την πολιτική που ακολουθεί. «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντελώς» είπε και σημείωσε ότι το «λάδι της έχει τελειώσει”, σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


10:30 Σίμος Κεδίκογλου
: Για μόνιμη και στείρα άρνηση σε κάθε αλλαγή κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αποδίδοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σε εσωκομματικά ζητήματα του κόμματος.

18:45 Φώτης Κουβέλης: Κάθε άλλο παρά αναμενόμενη είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ, απέναντι στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε ως κίνηση τακτικισμού την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, λέγοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στη ψηφοφορία.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…