Ο μεγάλος φόβος του Μπαράκ Ομπάμα όταν έπαψε να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της οκταετής θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε αρκετά δύσκολες στιγμές. Στο πλευρό του όμως, είχε πάντα τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, η οποία τον στήριζε τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.

59104be01dc524485a8b46f0

Κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στην Βοστόνη στην οποία και παρευρέθηκε το ζεύγος Ομπάμα προκειμένου να παραλάβει το βραβείο “Profile in Courage” του Ιδρύματος Βιβλιοθήκης John F Kennedy, ο Μπαράκ απέτισε φόρο τιμής στην πρώην Πρώτη Κυρία για τη συμμετοχή του στην πολιτική ζωή.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Μισέλ Ομπάμα που και μετά από την προεδρία, συνέχισε να είναι μαζί μου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα προκαλώντας γέλιο στο ακροατήριο.

«Πιστεύω ότι αισθάνθηκε υποχρέωση απέναντι στη χώρα να παραμείνει (δίπλα μου), αλλά μόλις τελείωσαν τα επίσημα καθήκοντά της, δεν ήταν σαφές τι θα κάνει. Αγαπώ τη σύζυγό μου και είμαι ευγνώμων γι ‘αυτήν και πιστεύω ότι ήταν μεγάλη τύχη της Αμερικής να την έχει ως Πρώτη Κυρία» πρόσθεσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος. 

Το ζευγάρι – και οι δύο ιθαγενείς από το Σικάγο – συναντήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 σε μια τοπική δικηγορική εταιρεία που ονομάζεται Sidley & Austin. Σε ηλικία μόλις 25 ετών η Μισέλ έγινε σύμβουλος σε έναν συνεργάτη της εταιρείας που δεν ήταν άλλος από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η Μισέλ αρνήθηκε να βγει μαζί του την πρώτη φορά που της το ζήτησε, λέγοντας σε μια συνέντευξή της. Αλλά δεν αντιστάθηκε για πολύ και άρχισαν να βγαίνουν λίγο αργότερα. Το 1992 παντρεύτηκαν.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV