Newsroom

Newsroom

Βούτσης: Σχέδιο αριστερής παρένθεσης από ΝΔ και άλλες δυνάμεις

Για σχέδιο αριστερής παρένθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες δυνάμεις έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών που απορρέει από τον προαναφερθέν σχεδιασμό.

58077a871dc5240e588b45b6

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως έχει δρομολογηθεί από τη ΝΔ και άλλες δυνάμεις «ο σχεδιασμός και η αντίληψη στη λογική της παρένθεσης», αποκαλώντας πεπαλαιωμένες αυτές τις στρατηγικές. 

Σχετικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης παρουσιάστηκε αισιόδοξος, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία η κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν ανεύθυνη στάση από οποιαδήποτε κυβέρνηση αν υπαναχωρούσε στο σύνολο των απαιτήσεων των πιστωτών. 

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο γεγονός ότι έρχονται στο τραπέζι μείζονα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, που υποτίθεται πως είχαν κλείσει. 

Ο κ. Βούτσης επισημανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός στη συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις πλην της Δεξιάς – Ακροδεξιάς.  «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους πέραν της Δεξιάς-Ακροδεξιάς και είμαστε ανοικτοί στη βάση της προόδου και στο αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…