Newsroom

Newsroom

21 χρόνια κάθειρξη για το μακελάρη Μπρέιβικ της Νορβηγίας

Σε κάθειρξη 21 ετών καταδικάστηκε ο μακελάρης της Νορβηγίας Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Στις 22 Ιουλίου του 2011 η παγκόσμια κοινότητα…

Σε κάθειρξη 21 ετών καταδικάστηκε ο μακελάρης της Νορβηγίας Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Στις 22 Ιουλίου του 2011 η παγκόσμια κοινότητα σοκαρίστηκε όταν σε βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και κατόπιν άρχισαν να γίνονται γνωστές πληροφορίες για μακελειό σε θερινή κατασκήνωση της οργάνωσης νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στο νησί Ουτόγια όπου ο Μπρέιβικ άνοιξε πυρ σκοτώνοντας συνολικά 69 ανθρώπους.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του λέγοντας ότι οι πράξεις του ήταν “τρομερές, αλλά απαραίτητες” αφού τα θύματά του ήταν απολογητές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, την οποία ο ίδιος απεχθάνεται.

Ο ίδιος ο Μπράιβικ είχε δηλώσει ότι μια ποινή εγκλεισμού σε ψυχιατρικό ίδρυμα θα ήταν χειρότερη από το θάνατο, καθώς ισχυρίζεται ότι η πράξη του είχε πολιτικό χαρακτήρα με στόχο το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα και την ανοχή του στους μουσουλμάνους μετανάστες και δεν θα ήθελε η ιδεολογία του να δυσφημηθεί από μια ψυχική παθολογία.


Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς