Κομισιόν: "Πολύ καλή" η συνάντηση στις Βρυξέλλες – Σύγκλιση στα βασικά θέματα

Αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπει η Κομισιόν αναφορικά με την έκβαση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ, να χαρακτηρίζει «πολύ καλή» τη συζήτηση στις Βρυξέλλες μεταξύ των ελλήνων αξιωματούχων και των εκπροσώπων των δανειστών.

5847f7af1dc52431568b47ff

Η κ. Μπράιτχαρντ έκανε λόγο για σύγκλιση Ελλάδας – πιστωτών σε βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης που ήταν ανοικτά, η οποία προέκυψε μετά την «πολύ καλή» συνάντηση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η συνάντηση οργανώθηκε από τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ενώ έλαβαν μέρος ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και αξιωματούχοι των άλλων θεσμών μαζί με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Άνικα Μπράιντχαρντ υποστήριξε, επίσης, πως στο επικείμενο Eurogroup της Μάλτας θα καταγραφεί σημαντική πρόοδος. 

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή μπορεί μεν να μην προκύψει τεχνική συμφωνία, ωστόσο φαντάζει πιθανό να ανοίξει και τυπικά το δρόμο της επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην ΑΘήνα, με σκοπό να συνταχθεί Staff Level Agreement. 

Δείτε το βίντεο:


Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…