Newsroom

Newsroom

Ελληνική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ποιο είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή του συντρόφου μας

Η ασφάλεια είναι αυτή που κατά κύριο λόγο μας οδηγεί στο να επιλέξουμε τον σύντροφό μας, αποκαλύπτει έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

587636091dc524ce2a8b4713

Η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έγινε σε 5.000 ζευγάρια, που έγινε τη χρονική περίοδο 2011-2016, σε άτομα ηλικίας από 25 έως 65 ετών, σε αντιπροσωπευτικό κοινωνικό δείγμα.

Οι βασικές ερωτήσεις ήταν πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας, το σεξ και η οικονομική ασφάλεια στην επιλογή του ερωτικού συντρόφου. Μόνο το 18% θεωρεί σημαντική παράμετρο στη σχέση τον έρωτα.

Στην ερώτηση για το τι προσφέρει συνολική ικανοποίηση στη σχέση, το 40,7% απαντά «η ασφάλεια που θα μου παρέχει». Το 33% των γυναικών λένε ότι θέλουν ένα πιστό σύντροφο και το 26% κάποιον που «να νοιάζεται για μένα».

Μόλις το 28,1% απαντά «η ερωτική μας ζωή», ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό 8,3% ενδιαφέρεται για την κοινωνική ζωή του συντρόφου της.

Από αυτό το ποσοστό, το 20% δίνει βάση στους φίλους του συντρόφου και το 19% στις ψυχαγωγικές του δραστηριότητες. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο, υπονοείται ότι και η οικονομική του κατάσταση είναι σημαντική για μια σχέση.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…