Newsroom

Newsroom

Ανάγκα και Θέμις πείθεται

Οι επώνυμες καταγγελίες, οι μηνυτήριες αναφορές, καθώς και το αδιάψευστο οπτικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται αστυνομικοί να ασκούν ακραία βία…

Οι επώνυμες καταγγελίες, οι μηνυτήριες αναφορές, καθώς και το αδιάψευστο οπτικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται αστυνομικοί να ασκούν ακραία βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, οδήγησαν τελικά την Εισαγγελία στο σχηματισμό τεσσάρων δικογραφιών.
Ο εντοπισμός όμως των οργάνων της… τάξης, που ευθύνονται για τις εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος διαδηλωτών και περαστικών πολιτών, των υπευθύνων της αλόγιστης χρήσης χημικών και των λοιπών ανδραγαθημάτων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 29 Ιουνίου, θα απαιτήσει -κατά πώς φαίνεται- βάθος χρόνου.

Οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν για τα περαιτέρω σε πταισματοδίκη, ο οποίος σε πρώτη φάση θα πρέπει να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εξακρίβωση προσώπων, ώστε να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου». Κατόπιν η δικογραφία θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για να αξιολογηθεί το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης και να ασκηθούν -εάν έτσι κριθεί- οι ποινικές διώξεις. Από τον εντοπισμό ή όχι δραστών θα εξαρτηθεί εάν οι διώξεις θα είναι προσωποποιημένες ή κατά παντός υπευθύνου.

Οι δικογραφίες

Μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων, τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν των αρμόδιων αρχών (Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εισαγγελία Αρείου Πάγου) και συσχετίστηκαν με την πρώτη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, έπειτα από πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου, σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες.

* Η πρώτη αφορά τη χρήση των χημικών και σχηματίστηκε κατόπιν παραγγελίας της κ. Ράικου με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κων. Λουράντου, ο οποίος μίλησε για «αλόγιστη χρήση χημικών», ενώ είχε κάνει και έκκληση προς τους συναδέλφους του να φέρουν φάρμακα στο Σύνταγμα. Συναφείς καταγγελίες είχε κάνει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο αντιπροέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γ. Πατούλης.

* Η δεύτερη δικογραφία αφορά τους παρακρατικούς με τα καλυμμένα πρόσωπα που εμφανίζονται σε βίντεο να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθως να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στο προαύλιο της Βουλής. Διερευνάται το αδίκημα της «παράλειψης σύλληψης οπλοφορούντων».

* Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε για τη διερεύνηση του αδικήματος της «σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση» σε βάρος πολιτών. Μηνυτήρια αναφορά κατά των αστυνομικών οργάνων για την αδικαιολόγητη και ακραία εγκληματική βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών, με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου, υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Προσκόμισε μάλιστα δύο δισκέτες με οπτικό υλικό που περιέχουν 38 βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με σκηνές βίας απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες.

* Η τέταρτη δικογραφία αφορά την «παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου». Σύμφωνα με καταγγελία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη, τα ΜΑΤ εισέβαλαν χωρίς άδεια στο κτήριο του τμήματος ΕΜΜΕ (που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Συντάγματος) και έριξαν δακρυγόνα και κροτίδες σε ανθρώπους που θέλησαν να βρουν εκεί καταφύγιο.
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
http://www.enet.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ