Αναβαθμίσεις, αποχωρήσεις και καραμπόλες από τον ανασχηματισμό

Αρκετά νέα πρόσωπα μπήκαν στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός ενώ η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου έφερε αναβαθμίσεις, αποχωρήσεις, αλλά και καραμπόλες.

581d877b1dc5241a1b8b46b8

Από την κυβέρνηση απουσιάζει ο Νίκος Φίλης ενώ άλλα πρόσωπα αναβαθμίζονται.

Τα στελέχη που αποχώρησαν από την κυβέρνηση

Εκτός κυβέρνησης έμειναν ο τέως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης η τέως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και η τέως υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ποιοι αναβαθμίστηκαν

Πιο… αναβαθμισμένα χαρτοφυλάκια θα έχουν μετά την ορκωμοσία τους ο Νίκος Παππάς, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παραμένει στην ίδια θέση, αλλά το υπουργείο του γίνεται ανεξάρτητο.

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης από υφυπουργός γίνεται αναπληρωτής υπουργός και ο Στέργιος Πιτσιόρλας από το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Πιο αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει και η Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού.

Πώς προέκυψαν οι καραμπόλες

Από τις αλλαγές προσώπων προέκυψαν και μερικές «καραμπόλες» με τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Σταύρος Κοντονής από υφυπουργός Αθλητισμού μετακινήθηκε ως υπουργός, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Όλγα Γεροβασίλη από υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος μετακινήθηκε ως υπουργός στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Γιώργος Σταθάκης από υπουργός Οικονομίας μετακινήθηκε ως υπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το υπουργείο Εσωτερικών μετακινήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο υπουργείο Εξωτερικών μετακινήθηκε από το υπουργείο Εργασίας ο Γεώργιος Κατρούγκαλος, ως αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις ενώ ως υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό μετακινήθηκε ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ ο οποίος ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετακινήθηκε ο Ιωάννης Μπαλάφας ο οποίος ήταν υφυπουργός Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετακινήθηκε ως αναπληρωτής υπουργός, ο Ιωάννης Τσιρώνης ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε υπουργός Επικρατείας.

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους