Η ώρα της αλήθειας για το Βγενόπουλο – Άρχισε η εξέτασή του

Την απόφαση να προσέλθει τελικά στο Δικαστήριο μετά τη διακοπή και κατόπιν της κλήσης από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου για να εξεταστεί, έλαβε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αν και αρχικά, δεν είχε εμφανιστεί το πρωί στο δικαστήριο, ελπίζοντας, όπως φάνηκε για αναβολή της δίκης που έχει με τον Κώστα Βαξεβάνη, ο Βγενόπουλος εξετάστηκε κανονικά.

579605051dc52439108b48ae 1

Μετά τη δίωρη διακοπή της διαδικασίας που διέταξε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου προκειμένου τόσο να προσέλθει στο δικαστήριο ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να εξεταστεί όσο και να μελετήσουν οι συνήγοροι του Κώστα Βαξεβάνη (Κωνσταντόπουλος, Μαντζουράνης, Απατσίδης) τα έγγραφα που είχαν ζητήσει να προσκομιστούν.

Πρόκειται για την περιβόητη πλέον διάταξη της εισαγγελέως Τσατάνη με την οποία είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, και για την οποία ελέγχεται πειθαρχικά, αλλά και για τα δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών και του Αρείου Πάγου με τα οποία διατάχτηκε η έκδοση στην Κύπρο για σειρά εγκλημάτων των δύο φυγόδικων συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Φόρου.

Και στις δυο πλευρές προσκομίστηκε και παραδόθηκε στο Δικαστήριο και παραδόθηκε από την Έδρα το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, με το οποίο διέταξε την ανάσυρση από το αρχείο των δικογραφιών Βγενόπουλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με τους συνηγόρους να εξετάζουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, επιθυμεί να τελειώσει με αυτή τη δίκη όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Η διαδικασία

Δημητρακόπουλος: (κατόπιν παραίνεσης Βγενόπουλου): Να προσκομιστούν και τα συνημμένα έγγραφα …

Ισχυρισμοί Υπεράσπισης: Καθήκον του δημοσιογράφου ο έλεγχος και η κριτική

Απολύτως αληθή όσα δημοσίευσε

Κωνσταντόπουλος: (συνοπτικά για τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης) : τα θέματα που αναφέρονται στην MIG και στις συνδεμένες εταιρείες ή άλλες τράπεζες καθώς και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αποτελούν αντικείμενο δημοσίου πολλαπλού ελέγχου επί μια δεκαετία και πλέον , αποτελούν αντικείμενο ελέγχου όλων των θεσμικών αρχών σε Ελλάδα και Κύπρο, γι αυτά τα θέματα και ο κος Βαξεβάνης και το περιοδικό HotDoc και το Κουτί της Πανδώρας είχαν και κοινωνικό καθήκον να ασχοληθούν, είναι υποχρέωση του Τύπου η έρευνα, ο έλεγχος και η κριτική.

Μαντζουράνης: Πέραν του καθήκοντος αληθείας υπάρχει και το δεδικαιολογημένο ενδιαφέρον είναι απολύτως αληθή όσα δημοσίευσε ,κάθε μέρα προκύπτουν και ισχυρότερα αποδείξεις, αύριο ασκείται Π.Δ στην Κύπρο για δωροδοκία του κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου, αύριο καταχωρείται το κατηγορητήριο από την γενική εισαγγελία, συνδέουν την κατηγορία με την αγορά της Λαϊκής Τράπεζας… Οι συνομιλίες νομίμως είχαν κατατεθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ένας εκ των συνομιλούντων ήταν χείριστης των λογαριασμών του ίδιου του κου Βγενόπουλου. Προκύπτει από αυτές τις συνομιλίες που νομίμως ηχογραφούνταν, ότι τα μετοχοδάνεια δίνονταν χωρίς εξασφαλίσεις, τα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έκαναν “μπάνιο”. Γέρετε τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ξέπλυμα…

Ο κος Βγενόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο, κυριαρχεί στην οικονομική ζωή της χώρας όχι απλά πρέπει να ανέχεται την αυστηρή κριτική, αλλά το δίκαιο επιβάλλει το δημόσιο έλεγχο των πράξεων του, έχει επαγγελματικό καθήκον ο δημοσιογράφος να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα του…Θα πρέπει σε πρώτη φάση να κρίνετε ότι όλα όσα ο κος Βαξεβάνης δημοσιεύει είναι αληθή…

Δημητρακόπουλος : Να τοποθετηθούμε κι εμείς.

Κωνσταντόπουλος: Δεν προβλέπεται για τους αυτοτελείς ισχυρισμούς ..

Πρόεδρος: Πράγματι δεν προβλέπεται σε αυτό το
στάδιο

Κατάθεση Βγενόπουλου

Πως τα «MIGοδάνεια» ήταν μια «καλή κατηγορία δανείων» και πως ο ίδιος είχε μόνο υψηλή εποπτεία στην Τράπεζα υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ειδικότερα

Βγενόπουλος: Η γενικότερη εικόνα μέσα από την οποία έχουν ανακύψει οι διαφορές μας είναι ότι το 2013 η MIG προσέφυγε κατά της Κύπρου διεκδικώντας 1.2 δισ. ευρώ με τον ισχυρισμό ότι η τράπεζα, η Λαϊκή Κύπρου, καταστράφηκε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις προσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας… Η Κύπρος στράφηκε κατά της Ελλάδας, διεκδικώντας 4 δισ. ευρώ. Έγιναν προσφυγές κατά στελεχών της τράπεζας και σε βάρος μου. Τότε η MIG κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εδώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για πάρα πολλά θέματα που προέρχονται από την Κύπρο, δεν ήταν αυτομήνυση. Η MIG είπε υποβάλλω τα στελέχη μου σε αυτή την ταλαιπωρία να γίνει προκαταρκτική εξέταση, που τελικά κατέληξε στην αρχειοθέτηση από την κα Τσατάνη που τώρα ανασύρεται. Εγώ προσωπικά έχω μηνύσει μόνο τον κο Βαξεβάνη. Γίνονται τα αδύνατα δυνατά να παραπλανηθεί το δικαστήριο για να μην συζητηθεί το συγκεκριμένο διατακτικό… σας ζητώ να προστατεύσετε τη διαδικασία και να μην με αφήνετε στο έλεος ύβρεων.

Βαξεβάνης : ύβρεις δεν υπήρξαν

Βγενόπουλος: Την περασμένη εβδομάδα, στις 18 του μήνα, μπήκαν σπίτι μου αστυνομικοί για έρευνα με εισαγγελική παραγγελία. Πήραν μόνο ένα κομπιούτερ της γυναίκας μου. Την επομένη, οι δικηγόροι μου ρωτήσαν βάσει ποιων στοιχείων δόθηκε η εντολή. Μας απάντησε η αρμόδια εισαγγελέας ότι σε αυτή τη φάση η διαδικασία είναι απόρρητή .Δυο ημέρες μετά τη βλέπω όλη τη δικογραφία στο HotDoc. Αυτό παραπέμπει σε παρακράτος. Δικαστές διαρρέουν τι συμβαίνει σε υποθέσεις μου στον κο Βαξεβάνη…

Κωνσταντοπουλος: Να γράφετε επι λέξει

Πρόεδρος: Τα πάντα καταγράφονται. Εσάς τι σας έχει προσβάλλει κύριε μάρτυρα;

Βγενόπουλος: Αποδείχτηκε ότι όσα έγραψε για τα μετοχοδανεια είχαν δοθεί για να επιτευχθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόεδρος: Χωρίς τις σωστές διαδικασίες; Χωρίς τραπεζικούς κανόνες;

Βγενόπουλος: Η αύξηση ήταν 5,19 δισ. ευρώ. Τα συνολικά χρήματα των επενδυτών ήταν 6,2 δισ. ευρώ, τα δάνεια που δοθήκαν από την τράπεζα σε πελάτες για να συμμετάσχουν ήταν περίπου 700 εκατομμύρια. Και να μην είχαν δοθεί αυτά τα δάνεια η αύξηση ήταν καλυμμένη…Ήταν τότε περίοδος χρηματιστηριακής ευφορίας, οι πελάτες ζητούσαν έναν δανεισμό, που ήταν απολύτως εξασφαλισμένος κατά την χορήγηση των δάνειων … Υπήρχαν προσωπικές εγγυήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις κι άλλες εξασφαλίσεις. Είχα απευθύνει έκκληση σε όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους και τους έλεγα να μην μπει κανείς με δανεικά…η τράπεζα έλεγε αν δεν τους δώσουμε δάνεια για να μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα φύγουν και θα πάνε σε άλλη τράπεζα. Στην Επιτροπή στη Βουλή που προήδρευσε ο Τσιρώνης δεν με άφησαν να πω τη γνώμη μου. Ο Τσιρώνης πήρε το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ και το υπέβαλλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο Εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεση αλλά ο Βαξεβάνης δεν δέχεται καμία απόφαση που δεν είναι σύμφωνη με τις προθέσεις του. Στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής ο Τσιρώνης κατέθεσε επίσης , είπε τα ίδια χωρίς να πει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είχε αρχειοθετήσει …. Έτσι φτάσαμε στην Τσατάνη η οποία αρχειοθέτησε…και πάλι ο Τσιρώνης το ξαναστέλνει …και θα το ξανακάνει…του έχω κάνει δύο αγωγές του κου Τσιρώνη. Υπάρχει απόφαση σε βάρος του …θα μπείτε κι εσείς στο χορό …

Απατσίδης : αν μας αθωώσετε θα σας πει κι εσάς παρακράτος …

Κωνσταντόπουλος: Δεν το είπε εν τη ρύμη του λόγου…

Βγενόπουλος (αφού ανακάλεσε): Αυτά που έγιναν με τα “MIGοδάνεια” ελέγχθηκαν από τον κο Προβοπουλο, την Τραπεζα της Ελλάδας, που κατέθεσε κι είπε ότι όλα είναι μια χαρα …

Πρόεδρος: Στη Κύπρο ελέγχθηκε τίποτε;

Βγενόπουλος: Όλες οι δραστηριότητες που είχε η τράπεζα … Ένα τυπικό θέμα είχε ανακύψει για τον χαρακτηρισμό κάποιων δανείων ουδέποτε η τράπεζα πήρε ποινή από οποιαδήποτε κεντρική τράπεζα …η τράπεζα έκανε ότι ήταν δυνατόν μέσα στην κρίση να περισώσει ότι μπορούσε …το αποτέλεσμα αυτών των δάνειων ήταν πάλι καλό για την τράπεζα σε σχέση με άλλες κατηγορίες δάνειων…είχαν παρθεί και πρόσθετες εξασφαλίσεις …αν στα 730 εκατομμύρια χάσεις 150 αυτό είναι ένα ποσοστό της τάξης του 20% …τα στεγαστικά που θεωρούνταν εξασφαλισμένα έχουν αυτή τη στιγμή απώλειες 50% …τελικώς τα δικά μας ήταν μια καλή κατηγορία δανείων.

Τα γεγονότα που είναι καταλυτικά και δεν έχει παρουσιαστεί διαφορετική στοιχειοθετημένη κρίση είναι:

Η ελληνική διοίκηση έφυγε από την διοικητή της Λαϊκής Κύπρου τον Νοέμβριο του 2011

Βαξεβανης : Εκδιώχτηκε Βγενόπουλος (συνεχίζει) : Εγώ ήμουν μη εκτελεστικός πρόεδρος στην Λαϊκή …δεν ήταν δυνατόν να ασχολούμαι με επιμέρους θέματα …έκανα μια εποπτεία… Τότε είχε προκύψει το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, η τράπεζα θα χρειαζόταν αν κεφαλαιοποίηση λόγω της ζημίας, η διοίκηση που μας διαδέχτηκε συμφώνησε εθελοντικά το κούρεμα των ομολόγων, δεν ζήτησε προστασία, στην Κύπρο ήταν κομμουνιστής τότε ο Προέδρος …η Κυπριακή Δημοκρατία άφησε ακάλυπτες τότε τις τράπεζες γι αυτό έχουμε στραφεί στα διαιτητικά δικαστήρια και θα κερδίσουμε…οι ισχυρισμοί Βαξεβάνη ότι η τράπεζα καταστράφηκε από τα Μιγκοδάνεια και τα δάνεια σε φίλους είναι εντελώς αστήριχτοι ….κι έχει παρακολουθήσει ο κος Βαξεβάνης τι ισχύει σήμερα στο τραπεζικό σύστημα.

Προέδρος : Δίνατε δάνεια και σε ομίλους συμφερόντων σας ;

Βγενόπουλος: Έχουν δοθεί στην MIG κι εξυπηρετούνται ολοσχερώς …η τράπεζα είναι πολλαπλώς ωφελημένη ,όχι η MIG …όλα τα δάνεια τη στιγμή της χορήγησης τους ήταν υπερκαλυμμένα … Τα δάνεια αν είναι εξασφαλισμένα δεν κρίνονται πέντε χρονιά μετά την εκταμίευση τους μεσούσης της κρίσης, κρίνονται την περίοδο της εκταμίευσης τους, το έχει πει η τράπεζα της Ελλάδος .Ο βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Δεν έχει σεβαστεί ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες… Τουλάχιστον ζητάς την άποψη αυτού για τον οποίον γράφεις.

Προέδρος : Λέει κάπου ότι στο ίδιο εύκρατο κλίμα αναπτύχθηκε και το φαινόμενο Λαυρεντιάδης.

Βγενόπουλος: Προσπαθεί να με παρουσιάσει με έναν άνθρωπο που έχει ποινικές διώξεις και προφυλακίσεις

Προεδρος : Έτσι λέτε;

Βγενόπουλος: Θα σας πως και για το σκάνδαλο του βατοπεδίου που δεν έχω καμία σχέση κι έχει γράψει ότι αν δεν ήμουν εγώ ίσως να μην είχε γίνει το σκάνδαλο…δανείσαμε μόνο κάποια χρήματα στη Μονή

Προέδρος: Ποσά;

Βγενόπουλος: δεν θυμάμαι

Υπεράσπιση: 100 τόσα εκατομμύρια

Προέδρος : Κι ότι δοθήκαν για να πάρει η Μονή μετοχές της MIG; να συμμετάσχει

στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;

Βγενοπουλος; Δεν αποδείχτηκαν αυτά … συμμετείχε στην αύξηση η Μονή

Κωνσταντόπουλος: Που δόθηκε το δάνειο , σε κάποιον μοναχό;

Βγενόπουλος: Η μόνη μου προσωπική σχέση με τη Μονή ότι είχα δώσει και μια δωρεά …

Προέδρος: Αυτά που γράφει για τον ΟΤΕ δεν σας θίγουν ;

Βγενόπουλος: Εντελώς ψέματα είναι αυτό που λέει για την καταβαράθρωση της τιμής της μετοχής …

Προέδρος : Λέει ψέματα ή κάνει μια κρίση ότι έπεσε η μετοχή του ΟΤΕ; Μετά που πουλήσατε εσείς το 19% έπεσε η τιμή;

Βγενόπουλος: Ναι, όπως όλες οι άλλες …η ιδιωτικοποίηση αυτή ήταν πολλαπλά οφελης για την ιδιωτική οικονομία. Και για τον Παναθηναϊκό που έχει γράψει, εγώ έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου για τα χρήματα που έβαλα στον ΠΑΟ. Ήταν 20 εκατομμύρια , κι αυτός προσπαθεί να βρει οποιοδήποτε άλλο κίνητρο πλην του συναισθήματος, ψεύδεται…

Εισαγγελέας: Αν οι τράπεζα η Λαϊκή και οι θυγατρικές της χρηματοδοτούσαν επιχειρήσεις του ομίλου είναι κακό;

Βγενόπουλος: Είναι θεμιτό, αλλά ο κατηγορούμενος αφήνει μια δυσοσμία με τις λέξεις που χρησιμοποιεί για να φανεί ότι υπήρχε διαπλοκή …δεν είναι ποτέ δυνατόν η ποιότητα της χορήγησης δανείων να κρίνεται από την εξέλιξη των εξασφαλίσεων δέκα χρονιά μετά.

Προέδρος : Γιατί τα γράφει αυτά;

Βγενόπουλος: Είχε έρθει στο γραφείο μου όπου μου είχε πλέξει το εγκώμιο , το 2012, και με είχε ρωτήσει “γιατί υπάρχει κακή εικόνα για σας ;” και μου ζήτησε να μου προσφέρει υπηρεσίες για την εικόνα μου και με ρωτούσε και για χορηγίες και του απάντησα αρνητικά.

Προέδρος: Και τί; χολώθηκε;

Βγενόπουλος: Αν είχα συνεργαστεί δεν θα είχαν προκύψει όλα αυτά…στη συνέχεια επιδόθηκε στην σκληρότερη εκστρατεία εξόντωσης μου με κίνητρα που γνωρίζει ο ίδιος …

Εισαγγελέας: Η μητρική Μarfin με την MIG τι σχέση είχε;

Βγενόπουλος : Περίπου το 6% των μέτοχων της MIG

Προέδρος : Φαίνεται το 2009 ότι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κύπρου συνέταξαν πόρισμα για την Μαρφιν Εγνατία που λένε ότι έδωσε δάνεια σε επιχειρήσεις Βγενόπουλου που άγγιζαν το 130 % της κεφαλαιακής της βάσης; Αυτό ενέχει έναν αυξημένο κίνδυνο;

Βγενόπουλος: Δεν το είχα δει εγώ αυτό το πόρισμα, αν αυτό ήταν παράβαση θα έπρεπε να είχαν υπάρξει συνέπειες…όσο για τον κίνδυνο εξαρτάται …το δάνειο δεν το συγκρίνεις ως ποσοστό μόνο με την κεφαλαιακή βάση… με τα δεδομένα που έχω εγώ δεν διατηρώ καμία αμφιβολία ότι τα πάντα ήταν νόμιμα.

«Βολές» από την έδρα σε Βγενόπουλο για τα δάνεια της Λαϊκής και το ρόλο Προβόπουλου

«Βολές» για τα δάνεια της Λαϊκής αλλά και για το ρόλο του Προβόπουλου, τα πορίσματα του οποίου επικαλέστηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην εξέτασή του, «εξαπέλυσε» η εκ των δικαστων της εδρας Σταυρουλα Καταβού- Ρούτση.

«Εγώ έχω υπόψη μου ότι έχουν ασκηθεί διώξεις ,ότι δεν έκανε σωστά έλεγχο, ότι διενεργούνται προκαταρκτικές”, τόνισε χαρακτηριστικά η δικαστής εξετάζοντας τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτήρισε τον έλεγχο Προβόπουλου (σ.σ το πόρισμα του οποίου τώρα θα επανεκλεχθεί) “πολύ πιο αυστηρό από όσο έπρεπε”.

Συνέχεια κατάθεσης Βγενόπουλου

“Όταν φύγαμε ζητήθηκε αξιολόγηση των δανείων του 2012 για να δει η νέα διοίκηση ποια είναι τα καλύμματα τους…Έκαναν αξιολόγηση με τις συνθήκες του 2012 για δάνεια του 2007, 2008, 2009. Καμία σχέση η ποιότητα των δανείων της Λαϊκής με το πρόβλημα το κεφαλαιακό…Αυτοί που έμειναν δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της Τράπεζας…

Δικαστής (Σταυρούλα Κατσαβού-Ρούτση): Η τράπεζα δεν έπαθε μόνο από τα ομόλογα ζημιά αλλά και από τα δάνεια (επικαλείται δάνειο στο Αλτερ, σύμφωνα με την επίμαχη αξιολόγηση)

Βγενόπουλος: Αυτό δεν είναι ασύνηθες … Εδώ μιλάμε κατά ποσό έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα

Δικαστής: Για κάποιον έλεγχο που έκανε ο Προβόπουλος, τι λέτε εσείς; Ο δημοσιογράφος αφήνει αιχμές… Κάποιες φορές ο κος Προβοπουλος ήταν πολύ πιο αυστηρός κι από όσο έπρεπε …

Δικαστής : Ότι έχουν ασκηθεί διώξεις ότι δεν έκανε σωστά έλεγχο το ξέρετε ; ότι διενεργούνται προκαταρκτικές; Εγώ αυτό έχω υπόψη μου

Βγενόπουλος: Σε αυτή την χωρά η προτακτική εξέταση είναι η πιο εύκολη στον κόσμο …κάνει κάποιος μια ανώνυμη καταγγελία …εγώ πρόσφατα έμαθα ότι ελέγχομαι για φοροδιαφυγή

Κωνσταντόπουλος: Αυτή η οργανωμένη υποκρισία είναι που κατέστρεψε τον τόπο ….

Προεδρος : Είναι θέσφατα τα πορίσματα των εταιρειών που επικαλείστε εσείς και λένε ότι έγιναν όλα νομότυπα;

Βγενόπουλος: Οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών είναι περίπου θέσφατα.

Οι ερωτήσεις στον Βγενόπουλο από το συνήγορό του

Δημητρακόπουλος : Μια τράπεζα μπορεί να ευθύνεται για την κατάρρευση μιας χώρας; μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Βαξεβάνης: στη Φινλανδία

Βγενόπουλος : Δεν φταίει η Λαϊκή για την κατάρρευσή της Κύπρου…

Δημητρακόπουλος: Όταν σας παραλληλίζουν με τον Γιώργο Κοσκωτά είναι μια κρίση αυτή;

Βγενόπουλος : Ο Κοσκωτάς καταδικάστηκε για διαφορά ποινικά αδικήματα, συνεπώς τέτοιος παραλληλισμός είναι άκρως δυσφημιστικός …δε ζήτησε ποτέ τη γνώμη μου για όσα έγραψε για μένα προσωπικά.

Δημητρακόπουλος : Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό αυτά που έγραφε ότι πήγατε εκεί ,εσείς που βάλατε 22 εκατομμύρια, για να μπορέσετε να πάρετε κεφάλαια για την MIG;

Βγενόπουλος: Είναι προφανής η συκοφαντία, κι έγινε εκ προθέσεως η αναζήτηση για κεφάλαια της MIG έγινε το 2007 κι εγώ μπήκα στον Παναθηναϊκό το 2008.

Δημητρακόπουλος: Σας έχει παραλληλίσει και με Λαυρεντιάδη. Με τι έχει ταυτιστεί ο Λαυρεντιάδης;

Βγενόπουλος: Με αδικήματα για τα οποία προφυλακίστηκε …

Την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει η εξέταση Βγενόπουλου από την υπεράσπιση, στρεφόμενος προς το δικαστήριο διαμαρτυρήθηκε:

Βγενόπουλος: Υπάρχει διάθεση να με ταλαιπωρήσουν όσο το δυνατόν μπορούν , να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν μπορούν. Έχω κάνει τόσες μηνύσεις, θα αναγκαστώ στο τέλος να τις αποσύρω να ζητήσω και συγγνώμη…

Κωνσταντόπουλος; Είναι δικηγόρος και δεν επιτρέπεται να λέει τέτοια πράγματα , την ευθύνη της δίκης την έχουν οι δικαστές …δεν τραβάει τη δική κανένας

Προέδρος : Έτσι …

Διαβάστε επίσης:

Έφοδος στα σπίτια Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του από οικονομικούς εισαγγελείς

Ανοίγει ξανά η υπόθεση Βγενόπουλου

Οι νέες αποκαλύψεις του Hot Doc

Ενώ είναι πλήρως εκτεθειμένη, η Τσατάνη συνεχίζει να πουλάει νομική τρέλα

Ανοίγει και δεύτερη δικογραφία Βγενόπουλου που αρχειοθέτησε η Θεοδωροπούλου