Ανοίγει και δεύτερη δικογραφία Βγενόπουλου που αρχειοθέτησε η Θεοδωροπούλου

Το άνοιγμα και δεύτερης δικογραφίας που αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Πρόκειται για δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση της ίδιας της MIG και την οποία είχε αρχειοθετήσει η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου.

57951d321dc52497778b46d4

Η υπόθεση αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα και τα ενημερωτικά δελτία των ελληνικών ομολόγων την περίοδο 2009-2010. Η συγκεκριμένη έρευνα γινόταν από την κυπριακή Δικαιοσύνη, αλλά ο Βγενόπουλος επιχείρησε με νομικές προσφυγές να μην καταθέσει στις κυπριακές Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστων (τη μήνυση κατέθεσε η MIG), ζητώντας να ερευνηθεί αν κάποιοι διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης των μετοχών του Ομίλου και της Λαϊκής Τράπεζας. Στην πραγματικότητα δηλαδή ζητούσε να ερευνηθεί αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν το αδίκημα.

Κι ενώ ο Άρειος Πάγος είχε δώσει την απαραίτητη άδεια ώστε ο Βγενόπουλος να καταθέσει ενώπιον των κυπρίων ανακριτών που είχαν έρθει στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό, η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση της αυτομήνυσης του επιχειρηματία, απεφάνθη και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, ότι δεν έχουν διαπραχθεί αδικήματα.

Είναι εντυπωσιακό όταν η διάταξη με την οποία η Θεοδωροπούλου αρχειοθετούσε τη μήνυση της MIG, γνωστοποιήθηκε την ημέρα που ο Βγενόπουλος θα ανακρινόταν, με απόφαση του Αρείου Πάγου, από τους Κύπριους.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν βέβαια πρωτοφανής. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί, όταν είχε ξεκινήσει στην Κύπρο έρευνα για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν από τη Λαϊκή επί εποχής Βγενόπουλου. Και σ’ εκείνη την περίπτωση η MIG είχε προχωρήσει σε μήνυση, ζητώντας να ερευνηθεί η υπόθεση. Αυτή η δικογραφία ήταν που αρχειοθετήθηκε από τη Γεωργία Τσατάνη και μάλιστα κατά κάποια διαβολική σύμπτωση, πάλι την ημέρα που ο Βγενόπουλος θα ανακρινόταν από Κύπριους.


Ενδιαφέρον πάντως, αναφορικά με την αντεισαγγελέα Θεοδωροπούλου, είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε χειριστεί και άλλη υπόθεση του Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα η Θεοδωροπούλου είχε ζητήσει να ασκηθεί δίωξη κατά κύπριου δικηγόρου τον οποίο είχε μηνύσει ο Βγενόπουλος παρότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε αποφανθεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του.

Ο Βγενόπουλος είχε μηνύσει τον δικηγόρο Αντώνη Γλυκή για ψευδομαρτυρία για όσα είχε καταθέσει σε κυπριακό δικαστήριο και αφορούσαν τη δραστηριότητά του στην Λαϊκή Τράπεζα. Η μήνυση εξετάστηκε αρχικά από τον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστοραντωνάκη, ο οποίος στις 24 Ιουλίου 2015, με διάταξη 25 σελίδων απεφάνθη πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Γλυκή. Η αντεισαγγελέας Εφετών Θεοδωροπούλου όμως, παρέβλεψε τη διάταξη και έστειλε την υπόθεση σε ανακρίτρια.

Διαβάστε σχετικά: Έφοδος στα σπίτια Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του από οικονομικούς εισαγγελείς

Διαβάστε σχετικά:  Ανοίγει και δεύτερη δικογραφία Βγενόπουλου που αρχειοθέτησε η Θεοδωροπούλου

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…