Ερντογάν: Οι πολίτες λένε, "γιατί να κρατάω και να ταΐζω στις φυλακές τους πραξικοπηματίες;"

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε, ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος εκείνων που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

573c5e1b1dc5249c5c8b4b9a

“Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν”, υποστήριξε ο Ερντογάν σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που πρόβαλε το CNN. “Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν… Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταΐζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια, αυτό λένε οι πολίτες”.

“Υπήρξε έγκλημα προδοσίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι – αν τελικά επανέλθει η εσχάτη των ποινών στη χώρα – αυτό θα γίνει με τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το CNN μετέδωσε επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι τα επίσημα έγγραφα στο πλαίσιο της υποβολής αιτήματος για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.

@RfX

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…