Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφος της EgyptAir

Μετά το πρώτο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο συνετρίβη το Μάιο στη Μεσόγειο που βρέθηκε την Πέμπτη, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκε και το δεύτερο.

5763e8cd1dc52460768b46c5

Οι αρχές προχώρησαν στην ανάκτηση και του δεύτερου μαύρου κουτιού το οποίο μαζί με το πρώτο πρόκειται να ρίξουν φως στο τραγικό δυστύχημα μέσω των συνομιλιών πιλότου και συγκυβερνήτη, καθώς και στους ήχους στον χώρο του πιλοτηρίου τα κρίσιμα λεπτά.

Το δεύτερο κουτί, το οποίο ανακτήθηκε νωρίτερα το πρωί, περιέχει τον καταγραφέα δεδομένων του κεντρικού υπολογιστή του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο.

Οι αρχές είχαν εντοπίσει πριν λίγες ημέρες συντρίμμια της ατράκτου του αεροσκάφους της σε «διάφορες τοποθεσίες», όπως ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία.

Το Airbus A320 της EgyptAir δεν είχε παρουσιάσει κάποιες ενδείξεις τεχνικών προβλημάτων προτού απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντε Γκολ στο Παρίσι, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η Aviation Herald, μια εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες, ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής, επικαλούμενος τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System), είπε πως υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Τις νέες πληροφορίες είχε επιβεβαιώσει το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είχαν εκπεμφθεί αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού σε «πολλά σημεία» του Airbus 320, πριν την εξαφάνιση.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…