Newsroom

Newsroom

Με αντίποινα απειλεί η Βόρεια Κορέα

«Άμεση, αποφασιστική και ανελέητη τιμωρία» θα έχουν να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με την Βόρεια Κορέα όσοι προσπαθήσουν να καταρρίψουν τον πύραυλο…

«Άμεση, αποφασιστική και ανελέητη τιμωρία» θα έχουν να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με την Βόρεια Κορέα όσοι προσπαθήσουν να καταρρίψουν τον πύραυλο που σχεδιάζει να εκτοξεύσει αυτό το μήνα.

Λόγο για «πολεμική ενέργεια» κάνει η Επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Κορέας σε δήλωση που μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Και συμπλήρωσε πως οποιοσδήποτε «αναχαιτίσει το δορυφόρο ή συγκεντρώσει τα συντρίμμια του θα βρεθεί αντιμέτωπος με άμεση, αποφασιστική και ανελέητη τιμωρία».

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει πως θα θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα εκτοξευθεί με πύραυλο στο διάστημα από τις 12 ως τις 16 Απριλίου για να τιμηθεί η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου. Ωστόσο χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, έχουν προειδοποιήσει ότι η εκτόξευση μπορεί να καλύπτει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…