Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη κατά αστυνομικών για δωροδοκία

Στη φάκα πιάστηκαν δώδεκα αστυνομικοί, μερικοί εκ των οποίων πλέον βρίσκονται σε αποστρατεία για μεγάλη υπόθεση χρηματισμού από καταστήματα με…

Στη φάκα πιάστηκαν δώδεκα αστυνομικοί, μερικοί εκ των οποίων πλέον βρίσκονται σε αποστρατεία για μεγάλη υπόθεση χρηματισμού από καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια «φρουτάκια» το 2007. Οι αστυνομικοί λάμβαναν φακελάκια από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων προκειμένου να τους ενημερώνουν για επικείμενο έλεγχο.

Σε βάρος τους έχουν ήδη απαγγελθεί ποινικές διώξεις για κατάχρηση εξουσίας και παθητική δωροδοκία και το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που αυτό το διάστημα συντάσσει το σε βάρος τους κατηγορητήριο.

Αντιμέτωποι την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας βρίσκονται όμως και τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων που φέρονται να χρημάτιζαν τους αστυνομικούς. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και αυτοί να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία που διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Το διάστημα κατά το οποίο γινόταν αυτή η «δοσοληψία» είναι από το Μάιο του 2007 έως τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου..

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…