Newsroom

Newsroom

Τουρκία: 18 συλλήψεις διακινητών μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη

Συνολικά 18 υπόπτους για λαθραία διακίνηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων με προορισμό την Ελλάδα, συνέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

56fad27f1dc524536c8b4d3d

Οι συλλήψεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη, τις επαρχίες Σμύρνη, Σαμψούντα, Ακσαράι και Σανλιούρφα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Σύροι υπήκοοι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι πλέον είναι λιγότερες από 1.000 οι ημερήσιες αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν ξεπερνούσαν τις 2.000.

Όσον αφορά τη ν εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τις επιστροφές των μεταναστών στην Τουρκία, είπε πως πραγματοποιούνται ήδη οι επιστροφές των παράτυπων μεταναστών στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, σημειώνοντας πως στις 24 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στην Τουρκία 76 μετανάστες και στις 25 Μαρτίου 71.

Η Τουρκία καλείται να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία των προσφύγων όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Σύμφωνα με τη Νατάσα Μπερτό, στελέχη της Επιτροπής βρίσκονται σε επαφή με την Άγκυρα γι´αυτό το σκοπό, ενώ ο συντονιστής για την εφαρμογή της συμφωνίας, Μάρτιν Φερβέι, θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα για να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…